La regidoria de Medi Ambient retira de les dunes de La Mata diverses tones de la planta invasora Uña de gato

17.02.2022
medioambiente
El regidor de Platges i Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrevieja, Antonio Vidal, informa que els operaris d'aquestes regidories han portat a terme a la zona costanera de la pedania de la Mata la retirada de diverses tones d'ungla de gat o herba de ganivet, Carpobrotus edulis (flor groga), catalogada com a planta invasora als manuals científics i als llistats de les administracions públiques.

Antonio Vidal ha concretat que aquests treballs han estat realitzats a la zona del Paratge Natural Municipal del Molí de l'Aigua ia la denominada Duna Cavanilles , al centre de la Mata. Diverses tones d'aquesta planta invasora han estat retirades, més de 18 metres cúbics d'aquesta espècie.

El regidor de Platges i Medi Ambient ha assegurat que aquestes actuacions continuaran realitzant-se puntualment per continuar conservant en el millor estat possible la flora autòctona del nostre sistema dunar.

A Espanya, l' ungla de gat sol trobar-se a zones costaneres properes a la platja o fins i tot a la mateixa platja, tolerant condicions d'extrema salinitat. Com que és de port rastrer i tolerar sòls on altres plantes es mantenen amb dificultats, l'ungla de gat té camp obert per expandir-se a velocitats de vertigen i colonitzar àmplies zones de forma ràpida. A més, la capacitat de rebrot d'aquesta espècie invasora és excepcional fent que la seva eradicació sigui molt més complicada .