Agamed avança en el pla d'acció del seu Pacte Social per a una recuperació verda i inclusiva de Torrevieja

AGAMED ha celebrat una nova taula de treball del seu Pacte Social, una incitativa que va llançar després de la pandèmia per establir un model de reconstrucció després de la crisi actual que aposti per la solidaritat, la feina de qualitat i la reconstrucció verda. L'objectiu d'aquesta acció és, doncs, contribuir a la recuperació econòmica amb un model de gestió de l'aigua que millori la qualitat de vida i protegeixi les persones, especialment les més vulnerables.
18.02.2022
Agamed

En aquesta trobada, que hi han participat responsables públics, representants socials i empresarials de la localitat i professionals d'AGAMED, s'ha presentat un primer Pla d'Acció basat en els eixos de Solidaritat, Ocupació i Reconstrucció Verda i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, marcats dins de l'agenda 2030. Posteriorment, cadascun dels components de la taula ha portat a terme les seves aportacions per conduir aquest primer esborrany.

Entre les principals conclusions extretes d'aquesta trobada, destaca la necessitat de dur a terme campanyes de foment d'aigua de l'aixeta de la mà d'associacions i entitats rellevants del municipi, així com posar en marxa programes de formació amb voluntariat de l'empresa i voluntariat juvenil d'entitats socials per a reducció de la bretxa digital, destinada a persones grans.

Així mateix, s'han detectat altres necessitats en què la companyia gestora del cicle integral de l'aigua treballarà els propers mesos en aliança amb les entitats que formen part d'aquestes taules de treball com: un projecte de formació per a l'ocupació de persones en situació de vulnerabilitat, xerrades formatives a associacions locals, de consumidors i societat en general sobre els conceptes que inclou la factura de l'aigua, com fer ús de l'àrea de clients de la pàgina web o diverses accions de sensibilització ambiental.

També s'ha detectat la necessitat de donar a conèixer l'empresa AGAMED i els serveis que ofereix tota la societat. Per això s'han proposat visites a instal·lacions, nous emplaçaments per posar en valor la gestió del cicle integral de l'aigua, difusió del fons social d'AGAMED, i la posada en marxa del programa 'Agamed Contigo', l'objectiu del qual és assegurar que tots els clients sense excepció puguin accedir als seus serveis, eliminant qualsevol mena de barreres.

En aquesta trobada hi han participat Rosario Martínez, vicealcaldessa i regidor de Turisme, Desenvolupament Econòmic i Dinamització de Sectors Productius de l'Ajuntament de Torrevieja; Conquilla Sala, regidor d'Ong's i Voluntariat de l'Ajuntament de Torrevieja; Francisco Martínez, director del Parc Natural de les Llacunes de La Mata-Torrevieja; Pedro Payá, rector de l'Església de Sant Pere i Sant Pau de Torrevella; María José Sánchez, directora d'APANEE Torrevella; José Norberto Mazón, director de la Seu Universitària UA de Torrevella; Jorge Ballesta, director gerent d'AGAMED; Gema Cruz, gerent adjunta d'AGAMED, Concepción Torres, tècnica de Desenvolupament Sostenible d'AGAMED; i Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat d'Hidraqua a la Comunitat Valenciana.