Torrevella, primera ciutat d'Europa que instal·la un projecte pilot d'ajuda als vianants

Es tracta d'un dispositiu lumínic perquè els vianants que creuaran el pas de zebra i que estan mirant cap a terra utilitzant el seu Smartphone s'adonen del color del senyal semafòric
24.02.2022
TORREVIEJA, PRIMERA CIUDAD DE EUROPA QUE INSTALA UN PROYECTO PILOTO DE AYUDA A LOS PEATONES 1.jpegImagen_1
Aquest dispositiu es presentarà com a novetat a la Fira de Mobilitat i Seguretat Viària d'Amsterdam, INTERTRAFFIC, l'esdeveniment més gran del sector a Europa

El regidor de Seguretat i Emergències, Federico Alarcón, informa que l'Ajuntament de Torrevieja, de la mà d'una empresa alacantina, ha instal·lat un nou i pioner sistema d'ajuda als vianants, que evita que aquests envaeixin la calçada quan caminen distrets fent-ne ús del vostre Smartphone. És un projecte pilot que ha estat instal·lat al semàfor ubicat a l'Avinguda de La Libertad, davant del Casino de Torrevieja, i Torrevieja és la primera ciutat d'Europa on s'implanta.

Aquest anomenat semàfor intel·ligent compta amb un dispositiu lumínic amb la imatge d'un vianant a la calçada que es posa en vermell quan el semàfor està en vermell i en verd quan està en verd. D'aquesta manera els vianants que creuaran el pas de zebra i que estan mirant cap a terra utilitzant el seu Smartphone s'adonen de seguida del color del senyal semafòric.

Federico Alarcón ha destacat que cada vegada és més gran la falta d'atenció que demostren nombrosos de vianants, més pendents del mòbil que del trànsit. Perquè, com s'afirma en un estudi realitzat el 2019 per Ponle Freno i Axa, el 37% dels enquestats han reconegut creuar el carrer mirant el seu Smartphone.

Finalment, el regidor de Seguretat i Emergències ha informat que aquest dispositiu es presentarà com a novetat a la Fira de Mobilitat i Seguretat Viària d'Amsterdam, INTERTRAFFIC, l'esdeveniment més gran del sector a Europa.