L'Ajuntament rep una subvenció de 3.421.700 € del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, destinat al nou servei de transport urbà

El regidor secretari de la Junta de Govern Local (JGL), Federico Alarcón, ha informat avui que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ha concedit a l'Ajuntament de Torrevella una subvenció de 3.421.700€ dins dels ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà.
05.03.2022
transporte
Els serveis subvencionats són els següents: - Adquisició de vehicles elèctrics. -Adquisició i instal·lació d'unitats de recàrrega per a vehicles elèctrics. -Digitalització completa del servei de transport urbà. -Transformació de parades existents i intercanviador central.

Federico Alarcón ha informat que, encara que encara no s'ha establert la forma de gestió del servei de transport urbà de la ciutat, cosa que és competència del Ple Municipal, es dóna la circumstància que perquè la subvenció sigui executiva, la Secretaria General de Transports i Mobilitat del Ministeri de Transports atorga uns terminis d'avanç dels diferents tràmits per als serveis subvencionats que són força ajustats. Daquesta manera, el primer termini estableix que, en cas de la contractació de la concessió del servei de transport urbà, aquest ha destar en licitació amb data 30 dabril de 2022.

Per això, ha explicat Federico Alarcón, resulta necessari per aconseguir el compliment dels terminis esmentats, dur a terme les actuacions prèvies a un contracte de prestació del servei de transport urbà, ja que si el Ple municipal considera la forma de gestió del servei com a gestió indirecta, i no es duen a terme aquestes actuacions prèvies, serà impossible complir els terminis establerts, perdent aquesta important subvenció de 3.421.700 €.

Per tot això, se sol·licitarà, segons s'estableix a l'informe emès per l'enginyer de camins, canals i ports municipal, l'estructura de costos d'un servei de transports urbà a les cinc mercantils següents del sector del transport:

-Autocars La Inmaculada SL

-Globalia Corporación Empresarial SA

-Corporació Empresarial Vectalia SA

-Alsa Grup SLU

-Autocars Costa Blava RSU