L'Associació de Radioafeccionats CQ Torrevieja signa un conveni de col·laboració amb Agamed per donar visibilitat a la necessitat de l'aigua al món

L'Ajuntament de Torrevieja, a través de l'Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, col·labora en aquest conveni que té un objectiu clar: conscienciar sobre la crisi mundial de l'aigua, a través de les ones, contactant amb persones de tot el món
17.03.2022
Agamed
L'Associació Cultural de Radioafeccionats CQ Torrevieja ha signat un conveni de col·laboració amb AGAMED per donar visibilitat a la necessitat mundial de l'aigua. Al conveni, que s'està desenvolupant des de fa cinc anys, col·labora l'Ajuntament de Torrevella a través de l'Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, i té un clar objectiu: conscienciar sobre la crisi mundial de l'aigua, a través de les ones, contactant amb persones de tot el món.

Una de les activitats més destacades és la posada en marxa del concurs de radioaficionats “V Diploma Gestió Sostenible de l'Aigua” que té lloc la setmana del 21 al 26 de març, Dia Mundial de l'Aigua, que té com a lema “Aigües subterrànies: Fer visible allò invisible”. Com és habitual, es treballaran les bandes de 80, 40 i 20 metres a HF, 144.725 MHz en dos metres i en DMR al TG 21403.

A l'edició de 2021 es van tenir 4.400 contactes tot i enfrontar-se amb el problema del COVID, realitzant-se el concurs des de casa (igual que aquest any), sent molt concorreguda l'activitat contactant per DMR (Digital Mobile Radio) des de la zona d'Alacant ,   amb països d´Europa, Àsia i Amèrica. També van ser molt nombrosos els contactes a la freqüència local. Pel que fa a HF, la participació va ser elevada contactant amb estacions de Veneçuela, Puerto Rico, Argentina, Austràlia, Cuba, Sud-àfrica, Israel, Andorra i Uruguai d'Europa, Àsia i Amèrica, entre d'altres.