El Centre Cultural Verge del Carme va acollir el taller "Ecopaisatges del Turisme" organitzat per la seu universitària de la UA ia l'Ajuntament de Torrevieja

L'assignatura Projectes Arquitectònics de la UA projecta, per quart any consecutiu, sobre les oportunitats de la ciutat i el seu ecosistema turístic
04.04.2022
taller UA
Per quart any consecutiu l'assignatura de Projectes Arquitectònics de la Universitat d'Alacant (UA) torna a centrar la mirada a la ciutat de Torrevella. Gràcies a les regidories d'Educació i Turisme de l'Ajuntament ia la Seu de la Universitat d'Alacant a la localitat, aquest any un nou equip intergeneracional d'arquitectes, docents i estudiants projecten sobre les oportunitats que ofereix la ciutat de Torrevella i el seu ecosistema turístic, a el que han titulat com a “Torrevieja Grand Tour”.

Divendres passat, 1 d'abril, es va dur a terme al vestíbul ia la sala d'exposicions del Centre Cultural Verge del Carme el Taller “Ecopaisatges del turisme”, a càrrec de Deborah López i Hadin Charbel. PAREID, treballa a una escala més gran i estudia la situació actual de diversos dels paisatges tòxics del municipi i les possibilitats de la biologia en la seva forma de projectar.

PAREID és un estudi de disseny d'arquitectura i urbanisme fundat per Déborah López i Hadin Charbel que opera a través de la cerca i l'aproximació entre camps interdisciplinaris a través de múltiples escales temporals. Tots dos són arquitectes i fundadors de PAREID, un estudi interdisciplinari de disseny i investigació actualment ubicat a Londres, Regne Unit. Les seves obres adopten enfocaments de diversos camps i contextos, abordant temes relacionats amb el clima, l'ecologia, la percepció humana, la sintiència de les màquines i la capacitat per alterar les maneres actuals d'existència a través de ficcions imminents. El grup se centra en el desglaç del permafrost a l'Àrtic i les ramificacions i implicacions a escala planetària. Usant la ficció climàtica com a vehicle, es presenten especulacions que involucren diverses ecologies a través de màquines intel·ligents i paisatges automatitzats, a través dels quals es desafien els models econòmicament rendibles actuals.

El darrer taller, que se celebrarà el proper 20 de maig, plantejat pel director de NAGAMI, Manuel Jiménez, tractarà el “Turisme Paramètric”, on s'experimentarà amb disseny robòtic, impressió 3D i altres múltiples processos de les tecnologies avançades que envolten l'arquitectura.

En aquesta quarta edició, Torrevieja Grand Tour està dirigit per les arquitectes Mireia Luzárraga i María José Marcos, ambdues professores de Projectes Arquitectònics a la Universitat d'Alacant i també docents a la Universitat Andrés Bello de Chile i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya. L'equip de docents titulats que formen part d'aquest equip multigeneracional són Juanma López, Gemma Santo, Sara Serna, Beatriz Arranz i Jonathan Berna. Tots ells acaben d'acabar la carrera d'Arquitectura de manera destacada, per això han estat seleccionats per formar part d'aquest grup de treball.