El CDT de Torrevella posa en marxa cursos de formació per a refugiats ucraïnesos

Ja s'han rebut gairebé 60 sol·licituds per inscriure's a aquests cursos de formació que permetin ajudar-los en la inserció laboral al sector de l'hostaleria
13.04.2022
CDT_Torrevieja_Cursos_Refugiados_Ucranianos
L'alcalde ha informat que en aquests moments són més de 3.500 els ciutadans procedents d'Ucraïna que ja estan registrats a l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella des del començament de la invasió russa

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha mantingut una reunió de treball al Centre de Turisme (CdT) amb el director general de Turisme, Herick Campos, a la qual han assistit també la regidora de Turisme i vicealcaldessa de l'Ajuntament, Rosario Martínez, l'edil de Residents Internacionals, Gitte Lund, i la directora del CdT de Torrevella, Alicia Arenas.

A la reunió s'ha adonat de les accions formatives en hostaleria que la xarxa de Centres de Turisme (CdT) ha posat en marxa per als refugiats ucraïnesos i, en especial, els que es troben a la ciutat de Torrevella, i s'hi ha posat en marxa la coordinació entre la direcció general de Turisme i l'Ajuntament per dur a terme totes les accions que es faran.

Des de la direcció del CdT ja s'han rebut gairebé 60 sol·licituds per inscriure's als cursos de formació i turisme que permetin ajudar-los en la inserció laboral al sector de l'hostaleria.

Entre els cursos de formació que ofereix el CdT de Torrevieja hi ha el de manipulador d'aliments, cuiners i ajudants de cuina, cambrers per a bars i restaurants

3.500 REFUGIATS UCRAÏNS A LA CIUTAT DE TORREVELLA

L'alcalde ha informat que en aquests moments són més de 3.500 els ciutadans procedents d'Ucraïna que ja estan registrats a l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella des del començament de la invasió russa, fet que duplica la població ucraïnesa censada a Torrevella abans de la invasió, que era de 3.200 empadronats segons les dades facilitades pel Departament de Cens i Estadística de l'Ajuntament de Torrevieja.

Finalment, Eduardo Dolón ha recordat que l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Residents Internacionals, està impartint al Centre Cultural Verge del Carme cursos d'espanyol per a ciutadans ucraïnesos, impartits per professores de l'Associació de Voluntaris amb Iniciativa Social a Torrevieja ( ATIS), acompanyades per voluntàries ucraïneses residents a la localitat. Uns cursos que els permet integrar-se a la societat torrevellenca i aprendre el nostre idioma per facilitar la seva total integració a la ciutat. Aquestes classes espanyoles van destinades a persones de totes les edats, predominant més les dones que els homes.