Presentada la primera edició de les beques de desenvolupament del talent musical "Ricardo Lafuente Aguado"

Es destinaran 30 beques a alumnes densenyaments elementals del Conservatori Professional de Música Mestre Francisco Casanova
30.05.2022
ricardo Lafuente
La beca cobrirà limport de la matrícula per al curs 2022/2023 així com un lot de llibres per a laprenentatge de llenguatge musical

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Torrevieja, Ricardo Recuero, juntament amb l'edil de Cultura, Antonio Quesada, la gerent adjunta d'AGAMED, Gemma Cruz, i els directors artístics de l'associació musical 3MAP, Maria Ortigosa, Francisco Aguado Lafuente i Ricardo Aguado Lafuente, han presentat avui al matí les beques de desenvolupament del talent musical “Ricardo Lafuente Aguado” per a nens i joves.

Un total de 30 beques per al curs escolar 2022/2023 seran les disponibles en aquesta primera convocatòria per cobrir la quantia total de la matrícula així com un lot de llibres per a l'estudi de llenguatge musical. Els llibres seran en qualitat de préstec ja que, des de l'associació, tenen com a objectiu crear el banc de llibres “Ricardo Lafuente Aguado” per continuar ajudant els nens i joves que vulguin aprendre música.

Els terminis per optar a aquests ajuts començaran el proper dimecres 1 de juny fins al 20 de setembre. La resolució començarà el 21 de setembre fins al 6 d'octubre, i el 7 d'octubre serà el dia que es publicarà l'adjudicació de les beques. La comissió avaluadora de les beques al desenvolupament del talent musical estarà composta per representants de l'associació musical 3MAP, de la família del Mestre Ricardo Lafuente, un representant de l'AMPA del Conservatori Professional Francisco Casanovas i un assessor fiscal.

Quant als criteris d'adjudicació, Maria Ortigosa ha explicat que es tindrà en compte els germans del sol·licitant que estudiïn al conservatori, si es tracta d'una família nombrosa i/o monoparental, si l'estudiant està en possessió d'una discapacitat més gran del 33%. També es tindran en compte criteris econòmics.

Les beques al desenvolupament del talent musical compten amb el suport de les regidories dEducació i Cultura, així com també de lempresa mixta de gestió daigües AGAMED, dins del seu compromís pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest cas a la meta setena del 4 ODS que advoca per una educació que valori la diversitat cultural i promogui una cultura de pau i no violència.

L'associació musical 3MAP té com a objectiu la promoció de l'obra del Mestre Ricardo Lafuente Aguado. Durant el passat any van dur a terme dos concerts, un d'ells englobat al 67è Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia celebrat el mes de juliol de 2021. Des de l'associació continuen treballant en diversos projectes, entre ells la divulgació de la figura i la obra de Ricardo Lafuente als centres educatius de Torrevella.