Dimecres que ve, 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans, s'inaugura al Centre Cultural Verge del Carme l'exposició "L'Art i la Mar"

En homenatge als nostres mars, al nostre Mar Mediterrani, la ciutat se suma aquest any a la cita de l'ONU amb aquest especial projecte artístic infantil
06.06.2022
cartel
L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i el regidor de Cultura, Antonio Quesada, inauguraran aquest dimecres que ve, 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans, a les 19:00 hores, al Centre Cultural Verge del Carme, l'exposició “ L'art i la mar”.

Es tracta d´un projecte artístic infantil dut a terme pels alumnes de María García Rubio, professora de l´Escola Municipal de Pintura. Durant aquest curs escolar, l'activitat docent plàstica a l'Escola Municipal ha tingut per objecte, mitjançant l'art, ampliar el coneixement dels alumnes sobre oceans i mars. Des de l'Ajuntament de Torrevella, a través de l'Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, s'ha secundat aquest projecte plàstic i el desenvolupament d'activitats col·laterals que el completen per entendre que era una via òptima per ajudar els alumnes a adquirir coneixements sobre el mar i el seu entorn i, per tant, la ciutat.

La primera activitat duta a terme va ser un apropament a la protecció marina amb una visita a la reserva marina de Tabarca. Tot seguit, els alumnes van tenir l'oportunitat de conèixer una altra activitat lligada al Mar Mediterrani, la pesca artesanal a través d'una xerrada amb els pescadors de la Confraria de Torrevella.

El projecte finalitzarà amb l'exposició dels treballs artístics dels alumnes a l'Escola Municipal, que sens dubte reflectiran la percepció i l'emoció dels nens després d'adquirir coneixements i desenvolupar activitats lligades al mar.

La celebració del Dia Mundial dels Oceans va ser establert per l'Organització de Nacions Unides (ONU) per promoure la protecció i ús respectuós dels oceans, una tasca de totes les generacions, de tots els països. Una aposta de futur d‟una terra compromesa amb l‟esdevenir del planeta, el sentir de la societat, la supervivència dels sectors econòmics marítims i les comunitats litorals.

A la ciutat de Torrevella, el mar és present i se sent sempre, forma part de la nostra identitat. En homenatge als nostres mars, al nostre Mar Mediterrani, la ciutat se suma aquest any a la cita de l'ONU amb aquest projecte artístic infantil especial.