Aquesta setmana s'obre el termini de presentació de sol·licituds per als ajuts municipals al transport escolar

L'import individual màxim de l'ajut és de 60 euros mensuals per als alumnes que utilitzin el transport escolar 2 viatges diaris, per a un període màxim de 10 mesos, comprès entre l'1 de setembre del 2021 i el 30 de juny del 2022
27.06.2022
Transporte
La presentació de sol·licituds es podrà fer a través de la Seu Electrònica o de manera presencial al Registre Municipal (PROP) Els beneficiaris hauran d'estar empadronats i residir al municipi de Torrevella, tant l'alumne/a com els pares o representants legals, dos anys, com a mínim, abans de realitzar la sol·licitud i durant la totalitat del curs escolar 2021/2022

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Torrevella, Ricardo Recuero, acompanyat per l'edil d'Hisenda, Domingo Paredes, han ofert avui al matí una roda de premsa per anunciar que aquesta setmana, una vegada publicades les bases al Butlletí Oficial de la Província (BOP), s'obrirà el termini de presentació de sol·licituds per als ajuts municipals al transport escolar, i que es mantindrà obert 20 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria.

La presentació de sol·licituds es podrà fer a través de la Seu Electrònica o de manera presencial al Registre Municipal (PROP).

Ricardo Recuero ha explicat que podran beneficiar-se d'aquestes ajudes per al curs escolar 2021-2022 els/les alumnes d'Educació Infantil de segon cicle, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Programes de Qualificació Professional Inicial, Batxillerat, Formació Professional, matriculats a col·legis o instituts públics de la ciutat de Torrevella, que siguin usuaris acreditats del servei de transport escolar i s'hagin vist obligats a realitzar despesa de transport per desplaçar-se a la seva escola o institut públic.

Els beneficiaris hauran d'estar empadronats i residir al municipi de Torrevella, tant l'alumne/a com els pares o representants legals, dos anys, com a mínim, abans de fer la sol·licitud i durant la totalitat del curs escolar 2021/2022.

L'import individual màxim de l'ajut serà de 60 euros mensuals per a aquells alumnes que utilitzin el transport escolar 2 viatges diaris, per a un període màxim de 10 mesos, comprès entre l'1 de setembre de 2021 i 30 de juny de 2022. A cap cas limport de les ajudes podrà ser superior a limport de les despeses justificades pels sol·licitants/beneficiaris.

Aquests ajuts, afegeix l'edil d'Educació, es tramitaran en règim de concurrència competitiva, respectant els principis d'igualtat, objectivitat, transparència i publicitat. Es concediran en funció del nivell econòmic de la família de lalumne o alumna, calculant la renda per càpita de la unitat familiar, és a dir, els ingressos familiars dividits entre el nombre de membres computables de la unitat familiar; i atenent també les particularitats pròpies de la unitat familiar.

La renda màxima del total de la unitat familiar per tenir dret a la subvenció serà de 65.000 euros bruts a l'exercici 2020, fixant-se l'import de l'ajuda en funció del nivell econòmic, tenint en compte la renda per càpita de cadascun dels membres de la unitat familiar.

La dotació pressupostària de lAjuntament de Torrevella per a lAjuda de Transport Escolar és de 100.000 euros, ampliables a la demanda que existeixi.