Torrevella recupera les festes de la Mare de Déu del Carme, que comencen demà dissabte amb un dinar per als alumnes i professors d'Alpe i Apanee

A partir demà dissabte, 2 de juliol, comencen a celebrar-se els actes en honor a la Mare de Déu del Carme, patrona de mariners i pescadors, que de nou es recuperen íntegrament amb l'organització de la Confraria de Pescadors i la Regidoria de Festes del Ajuntament de Torrevella. Les festes es prolongaran fins el proper dissabte 16 de juliol, Dia de la Verge del Carme.
01.07.2022
vdc

El guió d'actes comença demà a la Llotja del Peix, amb una jornada dedicada als components dels centres d'educació especial ALPE I APANEE. La Confraria de Pescadors oferirà un dinar als integrants d‟aquests dos centres, havent programat també un espectacle d‟animació infantil.

La programació es reprendrà el dissabte, 9 de juliol, a les 20:00 hores, amb una missa solemne a l'Església Parroquial del Sagrat Cor de Jesús, al tradicional Barri de Pescadors. L'ofici s'aplicarà en sufragi de tots els homes i les dones que han dedicat la seva vida al mar. Després, amb l'acompanyament de la banda de la Unió Musical Torrevejense s'iniciarà una Ofrena Floral davant el Monument a l'“Home del Mar”, que acabarà amb el cant de la Salve Marinera a càrrec de la Massa Coral “José Hódar”, que també cantarà la missa.

Ja divendres, 15 de juliol, de nou a la Llotja del Peix tindrà lloc l'esperat Concurs de Paelles, organitzat per la Confraria de Pescadors i que atorgarà premi a les tres primeres seleccionades pel jurat. El concurs estarà ambientat per una xaranga i hi estan convidats tots els pescadors.

A la jornada principal del 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme, a les 8:00 hores, començarà una Diana Musical i també al matí se celebrarà un dels actes clàssics i tradicionals d'aquestes festes, com és la CUCANYA MARÍTIMA, al Port Pesquer. Ja a la tarda, a les 20:00 hores, tindrà lloc la Solemne Missa a l'Església de la Immaculada, oficiada pel rector Manuel Martínez Rocamora i amenitzada per la Massa Coral "José Hódar", dirigida per Miguel Guerrero. A la finalització s'iniciarà la processó amb la imatge de la Mare de Déu del Carme fins a l'interior del Port Pesquer, continuant amb la processó marítima. Al final del recorregut marítim s'interpretarà la Salve Marinera i es dispararà un castell de focs artificials, a les mateixes instal·lacions del port. Finalment, es reprendrà la processó fins a l'Església de la Immaculada.