La sala d'exposicions Vista Alegre acull la xerrada de Jaime Molina "Patrimoni virtual: tornar al passat recreant la història"

Jaime Molina oferirà un breu recorregut per les possibilitats divulgatives i de socialització del coneixement dels recursos digitals (TIC i NT)
19.07.2022
CARTEL_LA SALA DE EXPOSICIONES VISTA ALEGRE ACOGE LA CHARLA DE JAIME MOLINA “PATRIMONIO VIRTUAL: VOLVER AL PASADO RECREANDO LA HISTORIA”
Aquest proper dijous, 21 de juliol, a les 18.00 hores, a la Sala d'Exposicions Vista Alegre, el Catedràtic d'Història Antiga de la Universitat d'Alacant, Jaime Molina Vidal, oferirà la xerrada “Patrimoni Virtual: tornar al passat recreant la Història”.

En aquesta xerrada, organitzada per la Seu Universitària de Torrevella de la UA, s'oferirà un recorregut breu per les possibilitats divulgatives i de socialització del coneixement dels recursos digitals (TIC i NT). A partir de diversos exemples veurem quins productes, serveis i entorns virtuals s'estan creant actualment en àmbits nacionals i internacionals, encara que igualment aplicables a museus, exposicions i centres d'interpretació propers, locals o regionals: Reconstrucció i Recreació Virtual, Realitat Augmentada, Realitat Virtual , Vinils divulgatius, panells reconstructius, Scape Rooms digitals, Curtmetratges Immersius, rèpliques virtuals i impressions 3D, etc.

Patrimoni Virtual és un grup de recerca de la Universitat d'Alacant dirigit per Dr. Jaime Molina, que ofereix el Màster de referència internacional en aquesta matèria i acumula una gran experiència en el desenvolupament de múltiples contractes (Art. 83) nacionals i internacionals (Modelat 3D, Reconstrucció i Recreació Virtual, Aplicacions de Realitat Augmentada i Realitat Virtual). De la mateixa manera, el grup Patrimoni Virtual forma part de l´equip de tres projectes internacionals Erasmus+ per al desenvolupament de les tecnologies digitals aplicades a les Humanitats i l´Arqueologia Virtual (Digital Humanist, CUDIMHA, Digital Womanist).

JAIME MOLINA VIDAL

Llicenciat en Filosofia i Lletres-Història i Doctor en Història per la Universitat d'Alacant. Desenvolupa els seus estudis de postdoctorat a la Università degli Studi di Perugia (Úmbria-Itàlia) durant els anys 1996-1998. Professor Titular d'Universitat UA des del 2001 i catedràtic d'Universitat d'Història Antiga UA des del 2017. Al llarg de la seva carrera desenvolupa diferents línies de recerca vinculades a projectes R+D+I entre les quals destaca el comerç romà (teoria econòmica romana, transport amfòric, anàlisi quantitatives, etc.), agricultura romana (poblament rural, viles, granges romanes), historiografia (teoria de sistemes, corrents historiogràfics, construccions històriques). Ha estat director del departament de Prehistòria, Història Antiga, Filosofia Grega i Filosofia Llatina (2005-13), director del programa de diferents programes de doctorat (2005-17). Ha dirigit diferents excavacions arqueològiques nacionals (Ilici, Vila Romana Albir, Portus Ilicitanus, etc.) i internacionals (Villa de Rufio, PG-Italia).