Agamed rep el distintiu "Igualtat a l'empresa" del Ministeri pel seu compromís i aplicació de polítiques d'oportunitats amb la plantilla.

Com a novetat entre les principals mesures implementades per Agamed, destaquen l'avaluació de les empreses proveïdores tenint en compte les polítiques d'igualtat, les aliances amb centres educatius i organismes per facilitar la incorporació de dones a oficis masculinitzats, i l'enfortiment de suport a les víctimes de violència de gènere
21.07.2022
Agamed
Agamed ha rebut per part del Ministeri d'Igualtat del Govern d'Espanya el distintiu 'Igualtat a l'Empresa', atorgat a aquelles entitats que destaquen en l'aplicació de polítiques d'igualtat de tracte i d'oportunitats amb les treballadores i els treballadors. Agamed, la companyia d'economia mixta formada per Hidraqua i l'Ajuntament de Torrevella que gestiona el cicle integral de l'aigua a la ciutat, ha estat una de les empreses reconegudes.

D'aquesta manera, AGAMED passa a formar part de la xarxa d'empreses amb distintiu 'Igualtat a l'Empresa' (Red DIE), integrada per 168 empreses a Espanya després de les convocatòries dutes a terme entre el 2010 i el 2020, i que es configura com un espai comú dintercanvi de bones pràctiques i dinamisme de les polítiques digualtat en el sector empresarial.

Entre les polítiques i iniciatives que han portat la companyia a obtenir aquest reconeixement, hi ha la implementació de plans d'igualtat, de forma voluntària, des de l'any 2011. Així, el 2020, va quedar aprovat el III Pla d'Igualtat, integrat per 42 mesures, sent un dels primers plans registrats d'acord amb la nova normativa.

Entre les principals mesures implementades, destaquen com a novetat, l'avaluació de les empreses proveïdores tenint en compte les polítiques d'igualtat, les aliances amb centres educatius i organismes per facilitar la incorporació de dones a oficis masculinitzats i l'enfortiment de suport a les víctimes de violència de gènere. També la formació en “noves masculinitats”, per continuar potenciant la coresponsabilitat i noves mesures de conciliació, en línia amb el Model efr certificat a l'empresa.

Així mateix, la companyia ha apostat des de fa anys per l'accés de dones als llocs de més responsabilitat i l'establiment de criteris i sistemes de remuneració i classificació professional actualitzats, que permeten valorar equitativament les feines exercides per dones i homes.

A més, dins d'aquests criteris avaluables s'inclouen les actuacions tendents a facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i professional de totes les persones integrants de l'organització.