Moros i Cristians de Crevillent i Alacant i comparses de Carnaval de Torrevella acompanyaran la Reina i Dames de La Sal a la desfilada d'estiu del proper dia 13

La desfilada partirà a les 20:30 hores des dels voltants del Centre Cultural “Virgen del Carmen” i recorrerà el carrer Ramon Gallud fins a la seva intersecció amb el carrer Patricio Pérez
10.08.2022
Desfile
Després que l'Ajuntament de Torrevella recuperés el 2019 l'habitual desfilada d'estiu que cada any homenatjava la Reina i les Dames de la Sal als carrers de la ciutat, la regidoria de Festes ha programat per a aquest dissabte dia 13 d'agost a les 20 :30 hores una nova edició de la Rua d'Estiu que, habitualment se celebra a meitat d'agost suposant un gran atractiu per a visitants i torrevellins.

La principal protagonista de la desfilada serà la cort salinera 2021/2022 que saludarà tots els assistents des d'una carrossa. Lluint totes les seves gales estaran la Reina de la Sal, Victòria Magoñ Rodríguez i les dames, Juncal Gómez Rivero i Marta Mesa Vizcaíno. Estaran acompanyades per diverses comparses del Carnestoltes de Torrevella, declarat d'Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana. Amb tot el colorit i les seves espectaculars coreografies desfilaran les comparses, “No ni nà”, “Bufa la gamba”, “Blanca de sal…”, “Osadía”, “Aquí hi ha tomàquet”, “Las Cherries”, “Soul Dance” i “Soul Kids”. Amb elles també hi haurà les reines major i infantil del carnaval, Brenda Hernández i Triana Marín.

La regidoria de Festes ha volgut incloure en aquesta desfilada una representació d'una de les festes més arrelades a la província d'Alacant, com són els moros i els cristians, amb presència de festers que tenen grans llaços d'amistat amb Torrevella com l'Associació de Moros i Cristians Sant Francesc d'Asis de Crevillent, festes declarades d'Interès Turístic Nacional. També ho farà una representació de la Federació de Moros i Cristians dAlacant. Des de la capital es comptarà amb dues esquadres cristianes de contrabandistes, una femenina i una altra masculina.

De Crevillent es desplaçarà una àmplia representació dels càrrecs de les festes de la ciutat de les catifes de 2019. També dues filaes mores de barbarescos, una de dones i una altra d'homes i tres cristianes, “Los Dragones de San Jorge”, una femenina i dues masculines. Tots ells estaran acompanyats de tres agrupacions musicals, entre elles dues seccions de la Societat Musical “Ciutat de Torrevella – Los Salerosos”.

La regidora de Festes, Concha Sala ha manifestat el seu agraïment tant a les comparses del carnaval torrevellenc, com a les representacions festeres d'Alacant i Crevillent ja que “tot han estat facilitats per participar en aquesta desfilada que suposa un al·licient especial per a Torrevella en unes dates de tanta afluència com aquest mes d'agost”. Sala també va ressaltar que es tracta “d'una participació voluntària i altruista per part tant de les comparses del carnestoltes com de la representació festera de moros i cristians i per tant expressem la nostra més sincera gratitud per col·laborar amb la ciutat de Torrevella”.

La desfilada partirà a les 20:30 hores des dels voltants del Centre Cultural “Virgen del Carmen” i recorrerà el carrer Ramon Gallud fins a la seva intersecció amb el carrer Patricio Pérez. Aquest comptarà amb una reserva d'espai per a persones amb mobilitat reduïda que estarà situada al costat de l'Hotel Fontana.