L'Ajuntament concedeix una ajuda extraordinària per al lliurament d'aliments i productes de primera necessitat als refugiats ucraïnesos desplaçats a Torrevella

La Junta de Govern Local celebrada avui al matí divendres, 12 d'agost de 2022, ha aprovat la concessió d'una subvenció directa a l'ONG local Aliments Solidaris Torrevella, com a mesura excepcional de compensació, per l'atenció de centenars de refugiats procedents de Ucraïna.
12.08.2022
ayuda

L'ajuda suposarà una injecció econòmica de 100.000 euros per a la realització del càtering social o elaboració de menús cuinats diàriament per entregar-los envasats a les famílies de refugiats ucraïnesos que han estat acollits a Torrevella, com a conseqüència del conflicte bèl·lic produït a l'esmentat país.

La regidora d'ONG i Voluntariat de l'Ajuntament de Torrevella, Concha Sala, ha valorat molt positivament la concessió d'aquesta important ajuda "que posa en relleu la gran solidaritat de la ciutat a través del seu Ajuntament que ha sabut recollir l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, que ha demostrat la seva especial sensibilitat amb el col·lectiu de refugiats procedents d'Ucraïna”.

L'edil ha recordat que, des que va esclatar el conflicte bèl·lic el mes de febrer passat, s'han anat derivant, a la gran majoria de ciutadans ucraïnesos que han arribat a la ciutat, que fossin atesos pel menjador social d'Aliments Solidaris Torrevella juntament amb la resta dels beneficiaris.

"Aquest fet –assenyala Sala– ha suposat que l'ONG local hagi arribat a incrementar en gairebé 800 menús mensuals la seva atenció alimentària i de productes de primera necessitat". També indica que "al marge de les despeses econòmiques, és incalculable l'esforç i l'energia posada pels voluntaris d'Aliments Solidaris Torrevella per redoblar la seva feina i estar a l'alçada de les necessitats, juntament amb tots els integrants de l'Associació d'Ucraïnesos de Torrevella i altres col·lectius, cosa que des de l'Ajuntament hem d'agrair públicament”.