L'Ajuntament realitza 80 actuacions a tots els centres escolars de la ciutat de cara a l'inici de curs escolar 2022-2023

30.08.2022
escolares
L'alcalde que ha visitat diversos centres escolars avui al matí juntament amb el regidor d'Educació, ha informat que el contracte del Servei de manteniment i reparació de centres d'Educació Infantil i Primària va començar a executar-se el passat 10 de juny, sent la durada del mateix de quatre anys (2+2) L'empresa adjudicatària és SERVEO SERVEIS, SAU i l'import total del contracte és de 1.304.661,68 euros

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i el regidor d'Educació, Ricardo Recuero, han visitat avui al col·legi públic Cuba per comprovar in situ els treballs de reparació i manteniment que s'estan duent a terme de cara a l'inici del curs escolar.

L'alcalde i el regidor d'Educació, que han estat acompanyats per la directora del col·legi, Ana María Torres, i representants de l'AMPA, han informat que són un total de 80 les actuacions que s'estan fent a tots els centres escolars de la localitat, destacant les del col·legi Cuba, en què s'han invertit 50.000 euros principalment en la reparació dels seus lavabos, que comptaven amb nombroses filtracions i desperfectes a causa de l'antiguitat de les instal·lacions. A més, a la resta de centres escolars s'han realitzat treballs de fontaneria, electricitat, paleta, pintura, etc. perquè estiguin en perfecte estat de revista per al començament del curs el proper 12 de setembre.

Eduardo Dolón ha informat que el contracte del Servei de manteniment i reparació de centres d'Educació Infantil i Primària de Torrevella va començar a executar-se el 10 de juny passat, sent la seva durada de quatre anys (2+2). L'empresa adjudicatària és SERVEO SERVEIS, SAU i l'import total del contracte és de 1.304.661,68 euros.

Aquest nou contracte dóna resposta a la necessitat bàsica de mantenir els centres educatius, en les millors condicions possibles perquè es desenvolupin les activitats lectives, dins d'ells.
El contracte contempla nombroses millores en el nombre de recursos humans per atendre les necessitats dels centres educatius, així com en els imports econòmics a invertir en les reparacions i actuacions de manteniment esmentades. Aquest augment persegueix una atenció de més qualitat a les necessitats que sorgeixen en el dia a dia de les escoles.

Entre els aspectes a destacar, hi ha el manteniment Fitosanitari, la climatització dels centres, els sistemes contra incendis, d'alarma i evacuació de les escoles que han estat incloses en aquest nou contracte.

Serveis fonamentals que inclou, entre d'altres:

  • El manteniment, la conservació i la reparació dels edificis, incloent-hi els elements immobles, complets i les seves instal·lacions a fi de garantir la seguretat, l'estabilitat i la salubritat d'acord amb la normativa aplicable;
  • Totes les operacions que exigeix el funcionament correcte de les instal·lacions, edificis, serveis, instal·lacions i entorns d'urbanització, patis, pistes esportives etc. dels centres escolars dependents de lAjuntament de Torrevella que hauran destar en perfecte estat.
  • Reposicions de materials i instal·lacions.
  • La reparació davaries i vigilància i control de les instal·lacions.
  • Manteniment INTEGRAL de totes les xarxes de: fontaneria, sanejament, pluvials, escomeses, xarxes elèctriques i d'enllumenat, Sistemes/xarxes de climatització i de producció de calor i fred, calderes que estiguin degudament legalitzades etc., sistemes d'alarma, extinció i detecció dincendis, mecanismes dobertura i tancament, etc.
  • Paviments exteriors, urbanització, patis escolars, pistes esportives, parcs i jocs infantils.
  • Instal·lacions de protecció contra incendis, detecció alarma, evacuació.
  • Sistemes de climatització i calderes. Calderes, bombes, xarxes de distribució i
    aparells/terminals de xarxes de climatització i calderes, etc.

AULES PREFABRICADES COL·LEGI IMMACULADA

Posteriorment, l'alcalde i el regidor d'Educació han visitat el nou centre escolar que s'està construint d'aules prefabricades en què s'ubicarà el CEIP Immaculada, al costat de la CV-905, juntament amb la directora, Eva María Atienza, i representants de l´AMPA del centre escolar. La construcció d'aquest col·legi de prefabricades va començar el 8 d'agost, i es preveu que al novembre estigui totalment finalitzat i hi puguin entrar tots els alumnes de l'Immaculada. Aquest nou centre de prefabricades serà de línia 3, és a dir, que compta amb una línia més de l'actual, principalment per donar respir a la pressió escolar de la ciutat, per la qual cosa es preveu que comenci el curs totalment complet. El centre comptarà amb 18 aules de primària, 9 d'infantil, així com biblioteca, menjador, sala d'informàtica, etc.

SECCIÓ DELEGADA DE L'IES TORREVIGIA AL CONSERVATORI

Finalment, l'alcalde i l'edil d'Educació han visitat el Conservatori-Auditori de Torrevella, on s'ubicarà des de començament de curs una secció delegada de l'IES Torrevigía, que comptarà amb 4 aules de Primer de l'ESO (66 alumnes) , encara que, segons la seva directora, Concha Ballester, es podrien ampliar fins a 4 aules més.