Aprovat en Junta de Govern el programa de prevenció de conductes addictives individuals a centres escolars

30.09.2022
fede
El programa es durà a terme a tots els centres de primària i secundària de la ciutat i s'estructurarà en el curs acadèmic 2022/2023, començant al setembre i finalitzant abans del mes de juny

El regidor-secretari de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Torrevella, Federico Alarcón, ha informat avui al matí de l'aprovació d'un contracte menor, per valor de 14.995 euros, per dur a terme el Programa de Prevenció de Conductes Individuals a Centres Escolars.

Federico Alarcón ha indicat que aquest programa de prevenció escolar es compondrà de cinc mòduls:

  1. Noves tecnologies: on es posarà èmfasi en la importància de fer un ús moderat de les RRSS, així com s'advertirà dels perills que comporta un ús irresponsable.

  1. Ludopatia: on s'aprofundirà sobre les noves amenaces que s'obren al Joc Online, alhora que s'informarà sobre com funciona el joc i desmuntarà els biaixos que hi ha al voltant de la possibilitat de guanyar a llarg termini.

  1. Cannabis: Aquesta substància és responsable de desmotivació, diversos trastorns mentals i causa del fracàs escolar de molts joves a Espanya. S'alertarà del risc que hi ha en el consum i s'especificarà com funciona a nivell cerebral.

  1. Alcohol i Tabac: Dues substàncies associades a un context social, aparentment sense cap transcendència a les addiccions; però, però, protagonistes. Són el trampolí per a altres substàncies i el consum excessiu posa en perill la integritat dels adolescents. Es farà una anàlisi exhaustiva dels seus mecanismes i funcionament.

  1. Cinema i valors: Dues sessions: pre-visionat i post-visualització. A la primera sessió es presentarà la pel·lícula que els alumnes visualitzaran durant l'hora de tutoria, aprofitant per introduir valors i conceptes que hi podran veure. A la segona sessió es comentarà

la pel·lícula i els alumnes realitzaran activitats relacionades amb els valors que hi han pogut aprendre.

Així mateix, el programa es durà a terme a tots els centres de primària i secundària de la ciutat de Torrevella. S'estructurarà en el curs acadèmic 2022/2023, començant al setembre i finalitzant abans del mes de juny. Les sessions s'implementaran durant l'hora de tutoria dels centres, on s'aprofundirà sobre cadascuna de les matèries per mitjà de xerrades interactives, acompanyades de presentacions de powerpoint.

La composició del programa i la seva estructura és la següent:

·5è de primària: Cinema i valors

·6è de primària: Noves tecnologies

·1r d'ESO: Noves tecnologies

·2n d'ESO: Tabac i Alcohol

·3r d'ESO: Cannabis

·4t d'ESO: Ludopatia

·1r d'FP Bàsica: Cannabis

·2n de FP Bàsica: Ludopatia

·1r de Batxillerat: Noves tecnologies

·2n de Batxillerat: Cannabis

Finalment, cal destacar que l'objectiu general del programa és endarrerir l'edat d'inici en el consum de drogues, així com reduir el consum als ja iniciats, mentre que els objectius específics són:

-Informar sobre la naturalesa de les drogues més presents al seu entorn i dels riscos associats al seu consum, millorant la percepció del risc i fomentant actituds de desinterès cap al consum.

-Fomentar el pensament crític.

-Millorar les habilitats de comunicació.

-Promoure l'autonomia personal en les relacions amb els altres, desenvolupant competències per prendre decisions.

-Facilitar el coneixement de les influències socials sobre les conductes relacionades amb la salut i afavorir la formació de valors.