En marxa la campanya municipal contra l'assetjament i l'absentisme escolar

Dos de cada deu alumnes pateixen assetjament escolar
04.10.2022
acoso escolar

El regidor d'Educació, Ricardo Recuero, va presentar ahir la campanya municipal contra l'Assetjament i l'Absentisme Escolar. El regidor va estar acompanyat durant la presentació, Abel Moya, director de l'IES Mare Nostrum; Nalian Cantero, director de la campanya, i Gloria García, treballadora social de la Regidoria dEducació.

L'objectiu d'aquesta campanya és la conscienciació i la prevenció, d'una banda, de l'assetjament escolar, un problema que és present a centres educatius i fora d'ells a través de les xarxes socials, així com recalcar la importància de l'assistència a classe per evitar l'absentisme escolar.

Ricardo Recuero ha informat que, des de l'any passat, la regidoria va posar en marxa un projecte per reduir l'absentisme escolar als centres educatius de Torrevella, així com un projecte per intervenir, prevenir i acompanyar en possibles casos d'assetjament escolar a les escoles i IES de la localitat, dos projectes que han tingut un gran èxit en la seva aplicació i que, en aquests moments, s'estan tramitant dos contractes de caràcter pluriennal per poder continuar amb aquest projecte ambiciós.

La campanya consta de tres fases, la primera està composta per uns vídeos la història dels quals ressalta la importància de desnormalitzar situacions que es donen a les aules, així com de la importància de no perdre's res del col·legi, assistint a classe. La segona fase està formada per una sèrie d'infografies i missatges per saber com actuar davant d'indicis d'assetjament escolar. I ja, per últim, la tercera fase, està adreçada als alumnes amb missatges divulgatius sobre l'ús inadequat de les xarxes socials.

Els vídeos sobre l'assetjament escolar que conformen la campanya han estat protagonitzats pels següents alumnes torrevellins:

Darío Tubilleja Medina
Ramses Coves Van Elmpt
Pepe Montero Vera
Héctor Forés Pérez
Luis Geraldes López
Emily Canser Gullón
Llegeix Rodríguez Romero
Angelina Sofia Anderssen
Naiara Nayna Vandeweghe

El vídeo divulgatiu sobre la prevenció de l'absentisme escolar ha estat protagonitzat per persones vinculades al teatre, l'educació i la cultura de Torrevella.

ENLLAÇOS DELS VÍDEOS:

https://vimeo.com/magnoliadreams/download/748858272/ab64992776

https://vimeo.com/magnoliadreams/download/706499693/eabaa7524c

https://vimeo.com/magnoliadreams/download/745755698/898b3c1c3f