Completades les inscripcions a les 50 visites guiades programades al Museu d´Història Natural de Torrevella

Més de 1.500 persones s'han inscrit per visitar el museu, la meitat en els darrers 4 dies
07.11.2022
Inscripciones_Museo_Torrevieja
El regidor de Cultura de l´Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, informa que en menys de 12 dies s´han completat les inscripcions a les 50 visites guiades programades al Museu d´Història Natural. En total, han estat més de 1.500 les persones que s'han inscrit per visitar el museu, i la meitat en els darrers 4 dies.

S'han inscrit 9 centres educatius de Torrevella per portar els seus alumnes, i les famílies i el públic general inscrit procedeix de Torrevella, de poblacions del Baix Segura, com Oriola, Oriola Costa, Rojals, Sant Bartomeu, Callosa de Segura, Redován, Santomera, Sant Fulgenci, Sant Miquel de Salines, Guardamar, Benijófar, Almoradí, Algorfa, Dolors, Bigastre, Pilar de la Foradada, així com també del Baix Vinalopó, com Santa Pola, L'Altet, Elx, Aspe, Elda, i de ciutats més llunyanes, com Múrcia, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Sant Joan d'Alacant, El Campello i fins i tot Madrid. En finalitzar la visita, els assistents fan una petita manualitat per emportar-se un record del museu a l'escola oa casa.

I només pel fet d'assistir a la visita reservada s'entra al sorteig de 9 productes de marxandatge de la UMH, d'Ars Creatio i el projecte de divulgació científica Chorlitejo Patinegro per a la conservació d'aquestes aus. El sorteig es farà el diumenge 18 de desembre en finalitzar les 50 visites programades. S'informarà per email o per telèfon els guanyadors del sorteig.

Les visites guiades estan finançades per la Universitat Miguel Hernández aquest any en què celebra el seu 25 Aniversari, i estan incloses al programa de la XIV Setmana de la Ciència "25 anys UMH" que organitza l'Associació Cultural Ars Creatio i la UMH, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torrevella a través de la Regidoria de Cultura Les visites guiades estan conduïdes per la biòloga Estefania Alonso i coordinades per la científica María Luisa Molina.

El Museu d'Història Natural de Torrevella conté exemplars de Mamífers, Ornitologia, Herpetologia, Ictiologia, Invertebrats Marins i Malacologia. Així, per exemple, trobarem esquelets de dofins mular i llistats, rorquals, col·leccions de nius originals (abandonats després del període de cria) i de rèplica d'ous d'un total de 17 espècies d'aus pròpies de la zona, tortugues bobes, mol·luscs marins del mar Mediterrani recollits durant els anys a les costes de Torrevella, així com donacions de particulars d'especial rellevància i diverses joies al seu interior reclamades per museus de Madrid, Barcelona, València i París.