Presentat el projecte del Camí de Sant Jaume del Sud-est Torrevella-Oriola, que tindrà lloc els dies 19 i 26 de novembre

La ruta recorrerà els municipis de Los Montesinos, Benejúzar, Jacarilla i Oriola
10.11.2022
camino De Santiago
El projecte neix amb l'objectiu que es converteixi en una ruta permanent perquè els pelegrins puguin recórrer-lo durant qualsevol època de l'any i així consolidar-lo com a ruta oficial (Ramal Sud-Torrevieja), certificada per l'Associació de Pelegrins d'Alacant per a la seva inclusió a el Camí del Sud-est

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Torrevella, Rosario Martínez, juntament amb la professora de l'Escola Municipal de Pintura i organitzadora de l'esdeveniment, Olga Parra, els regidors de Seguretat i Emergències, Federico Alarcón, i de Cultura, José Antonio Quesada, acompanyats de els regidors de Turisme d'Oriola, Los Montesinos i Benejúzar, María García, Ana Juárez i Manuel Parra, i l'alcaldessa de Jacarilla, Pilar Díaz, han presentat avui al matí el projecte Camí de Santiago del Sud-est: Ramal Sur Torrevieja.

El projecte, que parteix des de la Regidoria de Turisme en col·laboració amb l'Escola Municipal de Pintura de Torrevella, pretén posar en marxa una variant de la Ruta de la Llana, que parteix des de la localitat d'Oriola fins a la Catedral de Santiago de Compostel·la, partint des de Torrevella fins a enllaçar amb el camí oficial a Oriola.

Aquesta prova pilot de 42 quilòmetres està configurada en dues etapes que es desenvoluparan els dissabtes 19 i 26 de novembre. Un projecte que neix amb l'objectiu que es converteixi en una ruta permanent perquè els pelegrins, en qualsevol moment, puguin recórrer-lo durant qualsevol època de l'any i així consolidar-lo com a ruta oficial (Ramal Sud-Torrevieja) certificada per l'Associació de Pelegrins de Alacant per a la seva inclusió al Camí del Sud-est.

El punt de partida de la primera etapa serà l'església del Sagrat Cor de Jesús de Torrevella, amb un total de 25 quilòmetres amb final a Benejúzar, passant per la veïna localitat de Los Montesinos. La segona etapa, que tindrà lloc el 26 de novembre amb sortida des de Benejúzar (sortirà un autobús des de Torrevella fins al punt de sortida de Benejúzar) amb arribada a Oriola passant pel terme municipal de Jacarilla amb un total de 17 quilòmetres.

Es tracta del primer projecte en col·laboració amb els ajuntaments de Torrevella, Oriola, Los Montesinos, Benejúzar i Jacarilla, per posar de manifest la riquesa cultural, paisatgística i arquitectònica de la comarca del Baix Segura a través d'aquests municipis. Aquesta ruta suposarà un atractiu turístic per a totes aquestes poblacions mostrant que la comarca no sols és sol i platja, sinó que compta amb història, tradició i molt més. Es pretén amb aquest projecte descobrir el Baix Segura des d'un altre punt de vista que fins ara no s'havia posat en valor.

Durant les dues etapes, el grup, format per 55-60 persones, estarà acompanyat per les diferents agrupacions locals de protecció civil de tots els municipis participants.