L'Ajuntament organitza diferents accions per eliminar la violència cap a les dones amb motiu del 25-N

L'objectiu és involucrar la ciutadania en la importància de posar fi a la xacra social que suposa la Violència cap a la Dona
22.11.2022
cartel

Cada any, a Espanya, desenes de dones són assassinades a les mans dels seus agressors. Per aquest motiu i per la celebració del 25N, el Dia Mundial de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, des de l'Ajuntament de Torrevella s'han organitzat diferents accions de sensibilització que es duran a terme del 21 al 27 de novembre.

Aquestes accions aniran dirigides a tota la població de Torrevella, per tal d'involucrar-los en la importància d'acabar amb aquesta xacra social, incloent-hi també els homes en aquesta lluita contra la violència envers les dones.

La primera de les accions que s'està duent a terme és l'exposició “No és amor, és Violència de Gènere”, que des d'ahir fins diumenge, 27 de novembre, està instal·lada al Passeig Vista Alegre. Es tracta d'una campanya enfocada al públic juvenil per conscienciar, informar i ensenyar a detectar els primers senyals d'un assetjament, abús o maltractament, ja que els primers indicis de violència de gènere tenen lloc en edats molt primerenques. Indicis que són imperceptibles per la majoria de la societat però que desencadenen en el maltractament, l'abús i la violència de gènere.

Dijous, 24 de novembre, al matí, a l'IES Torrevigía es durà a terme l'acció “Si t'enganxa, No t'enganxa. Rapeja contra la Violència de Gènere”. Una activitat que comptarà amb la presència de dos rapers que ensenyaran l'alumnat a crear, estructurar i cantar un rap sobre temes relacionats amb la violència envers les dones. De manera que l'alumnat pugui prendre consciència i mostrar el rebuig cap a aquesta forma de violència, com a futures generacions de la nostra societat.

D'altra banda, l'acció "No mires per a un altre costat" es posarà en marxa el 24 de novembre, s'utilitzaran ubicacions molt transitades del municipi de Torrevella, on es pintaran diversos missatges conscienciadors per a l'entorn de la víctima i la ciutadania en general, de manera que la població pugui saber com denunciar casos de violència envers la dona o com actuar davant d'aquests fets.

Divendres, 25 de novembre, coincidint amb la lectura del manifest es realitzarà l'acció de “Els passos que mai faran” a la Plaça de la Constitució, de 9:00 a 14:00 hores. Mentre que l'endemà, el 26 de novembre, es durà a terme la repetició d'aquesta acció al Passeig Marítim de Juan Aparicio de 9.00 a 14.00 hores. Una campanya pionera amb gran impacte social en què es mostrarà, a peu de carrer, una acció d'street màrqueting en què es fa homenatge a les víctimes d'aquest any, mentre es llegeix el Manifest del 25N.

Finalment, el dia 6 de desembre, tindrà lloc la darrera acció, una campanya de street màrqueting anomenada “Atenta a les Red Flags”. El terme Red Flag s'utilitza avui dia, per la joventut, per fer referència a aquells senyals d'advertiment davant la violència de gènere en les relacions actuals. Aquesta campanya sorgeix amb la idea de conscienciar la ciutadania sobre la importància de conèixer els senyals d'advertiment i dels comportaments que impliquen violència masclista.

Des del 1999, cada 25 de novembre, se celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona amb caràcter oficial a l'ONU. El principal objectiu és promoure campanyes i accions de sensibilització per enfrontar aquesta problemàtica cercant la participació dels diferents sectors de la societat per tal d'eradicar la violència de gènere.

Des d'aquest punt de vista, l'Ajuntament de Torrevella no es vol quedar al marge i advoca per ajudar la ciutadania perquè siguin conscients de la problemàtica. La violència envers les dones és actualment un dels problemes existents més greu i arrelat a la societat, sent una de les violacions dels drets humans més estesa i devastadora de tot el món i provocant la mort de milers de dones.

La discriminació, l'abús, el maltractament i l'homicidi que pateixen a causa de la desigualtat més violenta i inhumana que hi ha entre homes i dones, la violència de gènere constitueix un atemptat contra la integritat, la dignitat i la llibertat de les dones.