Comencen els treballs d'eliminació de flora exòtica invasora a la microreserva de Cap Cervera

Amb aquesta actuació es pretén eliminar l'amenaça real de desplaçament i eliminació de vegetació autòctona provocada pel creixement massiu d'espècies exòtiques, moltes procedents d'àrees enjardinades dels voltants
24.11.2022
TRABAJOS_ELIMINACIÓN_DE_FLORA_EXÓTICA_INVASORA_EN_LA_MICRORRESERVA_DE_CABO_CERVERA _3.jpeg
No és la primera vegada que s'emprenen tasques de control de flora exòtica invasora en aquesta zona, però fins ara no havien estat realitzades amb la magnitud amb què han estat programades en aquesta ocasió

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrevella i la Direcció General de Medi Natural de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica col·laboren en l'eliminació de flora exòtica invasora a la Micorreserva de Flora “Cap Cervera”.

El regidor de Medi Ambient, Antonio Vidal, informa que els treballs s'estan desenvolupant per la Brigada Natura 2000 del Baix Segura, sobre una superfície aproximada de 1.600 metres quadrats i compta amb la col·laboració d'una brigada de treballadors municipals assignada al manteniment de les platges i litoral. D'aquesta manera es dóna continuïtat a les tasques de conservació que s'han realitzat durant els darrers 5 anys, en aquesta ocasió amb la programació de diverses jornades d'eliminació d'espècies invasores, entre les quals destaquen mata-ganivet (Carpobrotus spp.), rosada ( Aptenia cordiflora), iuca (Yucca spp.) i lantana (Lantana camara).

Amb aquesta actuació es pretén eliminar l'amenaça real de desplaçament i eliminació de vegetació autòctona provocada pel creixement massiu d'espècies exòtiques, moltes procedents d'àrees enjardinades dels voltants. A més, això permetrà futures actuacions de reforçament poblacional d'espècies pròpies d'ambients litorals, i en especial, de jarilla cap de gat (Helianthemum caput-felis), espècie catalogada com a "vulnerable" a la Comunitat Valenciana i que també es troba protegida per la normativa ambiental de la Unió Europea

Precisament aquesta espècie va ser la que va motivar que, a sol·licitud de l'Ajuntament de Torrevella, la Generalitat Valenciana creés la Microreserva de Flora "Cap Cervera" mitjançant l'Ordre 24/2017 de 31 d'agost, amb una extensió de 9 hectàrees entre el cap Cervera i la cala de la Figuera.

No és la primera vegada que s'emprenen tasques de control de flora exòtica invasora en aquesta zona, però fins ara no havien estat realitzades amb la magnitud amb què han estat programades en aquesta ocasió.

L'any 2011, Conselleria d'Agricultura i l'Ajuntament de Torrevella també van col·laborar en la delimitació de recorreguts de vianants i establiment de cartelleria específica, per evitar el pas a la zona costanera pels llocs on creix vegetació vulnerable.