Programa d'estalvi i eficiència energètica a les empreses 2022

12.12.2022
Foto Ayuda Noticia
L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball llancen el "Programa d'estalvi i eficiència energètica a les empreses 2022" per a companyies amb seu a la Comunitat Valenciana.

Podrà acollir-se a aquests ajuts qualsevol empresa o entitat que exerceixi la seva activitat dins un CNAE inclòs en un dels grups següents: G, H, I, J, K, LM, N, O, P, Q, R o S. No podran ser beneficiàries les administracions públiques, excepte el sector públic institucional de qualssevol Administracions Públiques a què fa referència l'article 2.2 de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, ni les empreses de serveis energètics.

TIPUS D'AJUDA

Subvenció a fons perdut amb una quantia màxima del 35% del cost subvencionable , podent incrementar-se en 10 punts percentuals en el cas dels ajuts concedits a mitjanes empreses i 20 punts percentuals en el cas dels ajuts concedits a petites empreses oa les activitats no econòmiques que desenvolupin entitats i institucions sense ànim de lucre, amb un màxim de 300.000 € per projecte.

Aquests ajuts compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2021-2027, dins de l'objectiu polític 2 “Una Europa més verda, baixa en carboni en transició cap a una economia amb zero emissions netes de carboni i resilient”, i en el marc de lobjectiu específic 2.1. "Foment de l'eficiència energètica i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle", sempre que les diferents actuacions s'ajustin al que estableix el Reglament (UE) 2021/1058 del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de juny de 2021, relatiu al Fons Europeu de Desenvolupament Regional i al Fons de Cohesió; al que disposa el Reglament (UE) 2021/1060 del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de juny de 2021, pel qual s'estableixen les disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu Plus, al Fons de Cohesió, al Fons de Transició Justa i al Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura i altra normativa de desenvolupament.

ACTUACIONS SUPORTS

Les actuacions que poden ser objecte dajuda seran aquelles que produeixin un estalvi denergia i demisions de CO2 quantificables, i que es justifiquin documentalment. Així mateix, han de complir la legislació vigent que els afecti per al càlcul i el desenvolupament de les mesures d'eficiència energètica. En cas de no existir normativa o legislació aplicable s'utilitzarà la Millor Tecnologia Disponible (MTD).

La ràtio economicoenergètica mínima serà de 150 tep/M€ (estalvi d'energia primària anual/inversió elegible).

COSTOS SUBVENCIONABLES

Es consideren costos subvencionables els costos dinversió addicionals necessaris per aconseguir un nivell més elevat deficiència energètica. Aquests costos d'inversió addicionals es calcularan per diferència entre la inversió elegible del projecte, definida segons el paràgraf següent, i la inversió d'una instal·lació convencional equivalent que implicaria una eficiència energètica menor i que s'hauria pogut realitzar de manera creïble sense l'ajuda.

Es considerarà inversió elegible del projecte:

  • Les inversions en equips i instal·lacions auxiliars (canonades, línies elèctriques, vàlvules, connexions, etc.) associades directament al projecte destalvi denergia.
  • Les inversions necessàries per al muntatge i la posada en marxa dels equips i les instal·lacions auxiliars assenyalats a l'apartat anterior.
  • L'elaboració dels projectes tècnics relacionats amb les actuacions i els costos de direcció facultativa.
  • Els costos dexecució de lobra civil estrictament necessaris per a la realització del projecte.
  • Els costos de transport.
  • Els costos d'assistència tècnica i tots aquells necessaris segons estableixi la normativa vigent que demostrin estar vinculats directament a l'execució del projecte, així com els costos necessaris per a la legalització de les instal·lacions i l'obtenció de les llicències requerides a les diferents fases del projecte, tant dels col·legis professionals com de les diferents administracions afectades

Es consideraran només projectes la inversió elegible dels quals sigui superior a 10.000 euros.

TERMINIS DE LA SOL·LICITUD I DE LA JUSTIFICACIÓ

Sol·licitud: Des del 23 de novembre del 2022 fins al 31 d'octubre del 2023 . Això no obstant, si es produeix un esgotament del pressupost disponible abans del tancament del programa, les sol·licituds que es presentin fins a la data límit de 31 d'octubre de 2023 es podran continuar registrant a la llista de reserva provisional

Justificació: 10 mesos des de la data de notificació de la resolució de la concessió de lajut.

Per a més informació sobre el programa consulteu el següent enllaç .