Curs sobre la història i cultura Sefardí a la Universitatpermanent de la UA a Torrevella

En aquest curs es pretén un apropament de forma divulgativa i entretinguda a la societat jueva durant l'Edat Mitjana, amb l'objectiu de comprendre els antecedents, els preliminars i els contextos que van caracteritzar l'esdevenir històric i cultural de la comunitat sefardita
14.12.2022
sefardi

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Torrevella i la Seu de la Universitat d'Alacant a la localitat, tornen a apropar els cursos de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant a Torrevella.

En aquesta ocasió, al Centre Cultural Verge del Carme s'impartirà el curs “Sefarad i els jueus medievals: empremtes i memòria d'un passat oblidat ”, els dimarts i dijous del 17 de gener fins al 23 de febrer de 2023, a la franja horària de 17.00 a 20.00 hores. El professorat està compost per Miriam Parra Villaescusa i Leonardo Soler (Departament d´Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la Universitat d´Alacant).

En aquest curs es pretén un apropament de forma divulgativa i entretinguda a la societat jueva durant l'Edat Mitjana, amb l'objectiu de comprendre els antecedents, els preliminars i els contextos que van caracteritzar l'esdevenir històric i cultural de la comunitat sefardita. Una comunitat religiosa la presència de la qual va marcar un moment clau per a la història de la Península Ibèrica. Es tractarà una perspectiva global des de la forma de vida quotidiana i cultura fins a la gastronomia, oficis, etc., que simbolitzen el ric llegat de Sefarad. S'inclou al curs una sortida de camp a Lorca, referent sefardita del sud-est ibèric, com a part del curs per viure de manera pràctica els coneixements adquirits.

El procediment de matrícula és de forma online a https://bit.ly/upua-torrevieja i també seria possible de forma presencial al Centre Cultural Verge del Carme, C/ del Mar núm. 28 (Torrevieja) al despatx de la Seu de la UA a la 3a planta, de dilluns a divendres de 10:00 a 13:00 hores. El cost del curs és de 30 euros.

Més informació enviant un email a sede.torrevieja@ua.es ia https://web.ua.es/es/seus/torrevieja/

La Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant és un programa de desenvolupament científic, cultural i social de la Universitat adreçat a promoure la Ciència i la Cultura, alhora que les relacions intergeneracionals, per millorar la qualitat de vida de la gent gran i fomentar la participació d'aquestes en el seu context com a dinamitzadors socials.

El programa de la UPUA s'integra en el marc dels ensenyaments universitaris específics per a gent gran, que responen a necessitats com ara: l'aprofundiment en la democratització del coneixement, la compensació de les desigualtats, la integració i participació social d'aquestes persones a la societat, el foment de les relacions intra i intergeneracionals, que contribueixin al manteniment de la qualitat de vida, juntament amb l'obertura i la diversificació d'opcions de continuació de la vida activa en contextos extralaborals.