Ajuts a l'impuls de l'economia circular a l'empresa 2022

16.12.2022
Foto Noticia Subvencion
192 milions d'euros per impulsar l'economia circular en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha publicat una convocatòria d'ajuts , en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per donar suport a projectes que contribueixin a fomentar la sostenibilitat i circularitat dels processos industrials i empresarials. La Fundació Biodiversitat s'encarregarà de la gestió d'aquesta convocatòria, en qualitat d'entitat col·laboradora, amb l'objectiu de millorar la competitivitat i innovació del teixit industrial en el marc d'una economia circular, que superi el tradicional model de producció lineal.

Objectiu: La finalitat d'aquestes ajudes és fomentar la sostenibilitat i la circularitat dels processos industrials i empresarials per millorar la competitivitat i la innovació del teixit industrial en el marc d'una economia circular, que superi l'anterior model de producció lineal.

Dirigit: A la convocatòria, destinada al sector privat, hi poden optar entitats d'economia social i agrupacions de les anteriors, participades per almenys una PIME, start-up o entitat d'economia social. Les entitats estrangeres legalment i vàlidament constituïdes i que disposin d'un establiment o sucursal a Espanya també poden optar a les ajudes.

ACTUACIONS SUBVENCIONABLES:

1. Seran subvencionables les actuacions que pertanyin a les categories d'actuació següents, que contribueixin de manera substancial a la transició cap a una economia circular en una de les categories següents:

a) Reducció del consum de matèries primeres verges.

b) Ecodisseny i posada al mercat de productes realitzats sota esquemes d'ecodisseny. c) Millora de la gestió de residus.

d) Transformació digital de processos mitjançant infraestructures i sistemes.

AJUDES:

La convocatòria, dotada amb 192 milions d'euros, preveu ajuts d'entre 150.000€ i 10M€ per a actuacions que contribueixin substancialment a la transició cap a una economia circular: reducció del consum de matèries primeres verges; ecodisseny i posada al mercat de productes realitzats sota els seus esquemes; millora de la gestió de residus; transformació digital de processos mitjançant infraestructures i sistemes. També podran optar a aquests ajuts projectes de R+D de les tres primeres categories.

Import per projecte: entre 150.000 i 10 milions d'euros

Termini de presentació: El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 23 de gener del 2023. L'avaluació dels projectes es realitzarà en règim de concurrència competitiva. La resolució de la convocatòria es preveu per a mitjans del proper any.

Per a més informació consulteu la FUNDACIÓ BIODIVERSITAT .