La Seu de la UA a Torrevella organitza el curs d'especialització "Noves oportunitats de negoci per a destinacions residencials: els nòmades digitals" (2a edició)

22.12.2022
ua
Aquest curs està organitzat conjuntament per l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT), la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Torrevella i el Laboratori Universitari de Turisme Intel·ligent (TI·LAB) de la Seu de la UA a Torrevella

Del 10 de febrer al 31 de març del 2023 (tots els divendres de 16.00 a 21.00 hores) la seu de la Universitat d'Alacant a Torrevella impartirà el Curs d'Especialització “Noves oportunitats de negoci per a destinacions residencials: els nòmades digitals ”.

La segona edició d'aquest curs està organitzada conjuntament per l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT), la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Torrevella i el Laboratori Universitari de Turisme Intel·ligent (TI·LAB) de la Seu de la UA a Torrevella .

Dividit en vuit sessions, aquest curs de 40 hores (convalidables per a estudiants de grau per 4 ECTS) que s'impartirà a la seva seu del Centre Cultural Verge del Carme, pretén oferir una formació àmplia al voltant de les destinacions turístiques residencials (caracterització, claus de gestió, reptes...), prestant especial atenció a l'anàlisi i la caracterització dels nòmades digitals com una nova oportunitat de negoci per a aquesta tipologia de destinacions.

L´objectiu fonamental d´aquest curs és analitzar l´evolució recent de l´activitat turística, caracteritzar les destinacions residencials i, en aquest context, comprendre les particularitats d´aquest nou perfil de demanda, la seva idoneïtat per a les destinacions residencials i les estratègies necessàries per a la seva captació, des d'una perspectiva publicoprivada.

El 80% de les sessions tindran un caràcter eminentment pràctic i seran impartides per reconeguts professionals del sector, com Carlos Jonay Suárez (Cofundador d'Escola de Treball Remot i Pobles Remots de Tenerife); Matilde Leitao (Co-fundadora de Remot Portugal, Community Manager BanskoLab a Lisboa); Ignacio Mas Casado (CEO Startup València), Carles Ribes Estrella (Business Development Manager de ColivINN i LATAM), , Ignacio Rodríguez Castellà (Fundador de RePeople), Jon Hormaeche Castells (Cofundador de Sun&Co), Antonio Sánchez Santapau (tècnic i màrqueting de Visit Benidorm), Joaquín Ramón García Marín (dissenyador i assessor d'arquitectura, Office for Design & Architecture), Diego Tomás Espartal (gestor i consultor espais coworking, Genion, COOP.V.) i Jac Goorden (co-founder, acting COO, and board member, Bicore decision support software company). A més, també intervindran reconeguts professors de la Universitat d'Alacant, com David Giner Sánchez (departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física), Raquel Huete Nieves (departament de Sociologia I), Sonia Lydia Rujas Rodríguez (departament de Màrqueting) i Rafael Lafont Deniz (departament d'organització d'empreses).

El termini de matrícula està obert fins al 8 de febrer del 2023. La tarifa general del curs són 120 euros, però els aturats i membres d'Alumni UA compten amb un descompte del 50%. Els alumnes actuals de la Universitat d'Alacant i els estudiants de formació professional tenen una tarifa reduïda de 20 €. Tota la informació del curs i el formulari d'inscripció es troben disponibles a la web de la Seu la UA a Torrevella .

NOUS PERFILS DE CONSUMIDORS I TURISTES

La millora de les connexions i internet està afavorint l'aparició de nous perfils de consumidors i turistes de gran interès per a negocis i destinacions. L'anomenada Era Digital també ens ha fet canviar mentalitats i creences al voltant de la feina, passant de la presencialitat al teletreball. També la COVID-19. Evidentment, no totes les empreses ni perfils es poden adaptar a aquests canvis, però sí que hi ha una concepció més lliure i independent de la feina que fa pocs anys era inimaginable. És en aquest context de canvi on sorgeix el nòmada digital.

Un nòmada digital és un professional que uses les noves tecnologies per treballar de forma remota. Treballadors que gràcies a la flexibilitat de les empreses busquen un estil de vida diferent, no ancorat a un lloc de treball estable. Els seus perfils professionals solen coincidir força amb feines digitals relacionades amb ciberseguretat, disseny, programació i altres especialitats relacionades. La seva popularització ha fet que cada cop siguin més els països que creen visats específics per a nòmades digitals per tal d'atreure talent i nous perfils de turistes/consumidors. En aquest sentit, a Espanya hi ha el projecte de Llei de Foment de l'Ecosistema de les Empreses Emergents, comunament coneguda com a “Llei de Startups”, que entre altres coses intenta atraure nòmades digitals. Per a les destinacions turístiques i les seves empreses també s'ha convertit en un segment de demanda d'enorme interès, especialment per a aquells que disposen d'una àmplia oferta residencial i d'una estacionalitat alta, aquest és el cas de les destinacions turístiques residencials.