Melendi, India Martínez i Loquillo, els primers artistes que conformen la tercera edició del Festival Brilla Torrevieja

La programació cultural també s'ha presentat, per primera vegada a FITUR, amb un avenç dels esdeveniments preparats per Cultura Torrevieja per al 2023
19.01.2023
Brilla_Torrevieja_FITUR_2023
L'agenda cultural i musical de Torrevella s'ha presentat avui, 19 de gener, en el marc de la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR) amb la bestreta d'alguns dels artistes que formaran part del tercer festival de música Brilla Torrevieja. A la presentació, que ha tingut lloc a l'estand de Costa Blanca, hi han participat l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, els regidors de Cultura i Turisme, José Antonio Quesada i Rosario Martínez, juntament amb els promotors del festival i els gestors de Torrevella Cultura.

Brilla Torrevieja celebrarà del 30 de juliol al 20 d'agost, la tercera edició amb artistes nacionals de la talla de l'Índia Martínez (diumenge, 30 de juliol), Melendi (dijous, 4 d'agost) i Loquillo (dissabte, 12 d'agost), com ha avançat el promotor de l'esdeveniment, Javier Riquelme. Encara queda per desvetllar la resta d'artistes que actuaran al recinte de concerts del Parc Antonio Soria, i que estaran acompanyats d'activitats esportives, infantils i culturals.

BRILLA TORREVELLA BOX

Un paquet experiencial de promoció turística de Torrevella que es podrà comprar a botigues de tot Espanya a partir de la setmana que ve i conté: l'entrada de l'artista que trieu, oferta hotelera i activitats a escollir per a dues persones a la carta, dins d'una gran varietat d'oferta que trobaràs a la revista informativa. La revista conté una gran varietat d'oferta gastronòmica i de lleure, activitats aquàtiques, surf, vela, visites al submarí i un gran llarg etcètera perquè gaudiu de Torrevella amb els cinc sentits.

Amb aquesta iniciativa, el festival Brilla Torrevella fa un gir de 360º per a la promoció de Torrevella, no només a nivell musical i cultural, sinó també fent un salt al panorama turístic de la ciutat. S'ha consolidat com un referent turístic de la zona on et submergeixes durant gairebé un mes.

La passada edició el festival es va desenvolupar durant 20 dies, amb tres escenaris ubicats a tres zones turístiques de la ciutat. El principal, que estava ubicat al Parc Antonio Soria, va rebre artistes nacionals i internacionals com Sebastián Yatra, Luis Fonsi, Taburete i Lola Índigo. Més de 50.000 persones van gaudir d'un estiu ple de música, que va suposar un impacte econòmic directe i indirecte a la ciutat de gairebé tres milions d'euros.

Brilla Torrevella va desenvolupar la seva primera edició al recinte històric de les Eres de la Sal, i durant set dies seguits van acudir a aquest espai tan emblemàtic de la ciutat 7.000 persones, malgrat les restriccions derivades de la pandèmia per la COVID-19. El cartell de la primera edició va estar compost per Pol Granch, Nena Pastori, God Save The Queen, Jorge Drexler, El Canijo de Jerez, Uña i Carne i Sidecars.

CULTURA TORREVELLA PRESENTA LES NOVETATS DE LA SEVA PROGRAMACIÓ PER A AQUEST 2023

La programació cultural també s'ha fet un espai, per primer cop, a la Fira Internacional del Turisme de Madrid. S'han presentat els nous productes que comporta aquest nou any com són les experiències culturals i gastronòmiques que tindran la seva prova pilot al concert de Fito i Fitipaldis a l'Auditori Internacional, que ja té totes les localitats venudes. Diana Navarro, Àngel Martín o “Marteta de Granà” són alguns dels artistes que arribaran a Torrevella durant aquesta primera meitat del 2023.

Els musicals Forever , un tribut a Michael Jackson, i Dumbo, formen part d'aquesta programació cultural que segueix apostant per la varietat més gran de productes culturals al Teatre Municipal, a l'Auditori Internacional ia la resta de dependències culturals.

El 2022, amb la posada en marxa d'aquest model de gestió publicoprivada, es van dur a terme més de 65 esdeveniments culturals de tota mena, amb una participació de més de 35.000 espectadors.