Més de 30 esdeveniments de caràcter nacional i internacional conformen el calendari esportiu 2023, presentat avui a FITUR

Des de la Regidoria d'Esports es continua fomentant el turisme esportiu amb l'arribada el 2023 de més de 14.000 esportistes, distribuïts a 39 campus, procedents de països com Noruega, Dinamarca, Anglaterra, Holanda, Finlàndia, Bèlgica, Estònia, Ucraïna i Polònia
19.01.2023
Deportes_FITUR_2023
L'alcalde, la regidora d'Esports i el president de la Diputació d'Alacant s'han reunit avui al matí amb el director general de La Vuelta, Javier Guillén, per concretar la possibilitat que Torrevella aculli una etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya Femenina al maig de 2023

La regidoria dEsports de lAjuntament de Torrevella ha presentat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) lAgenda Esportiva, composta per més duna trentena desdeveniments de diverses disciplines, de caràcter nacional i internacional, així com els campus que formen part del turisme esportiu en què la ciutat porta treballant al llarg dels darrers anys. A l'acte de presentació hi ha assistit el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena.

Dels més de 30 esdeveniments que la Ciutat Esportiva de Torrevella té preparats per a aquest 2023, destaquen la celebració, per primera vegada, dels Jocs Europeus de Policies i Bombers, que tindrà lloc del 29 de setembre al 7 d'octubre, amb l'arribada a ciutat de més de 3.000 persones entre esportistes i familiars.

Continuant amb els esdeveniments de caràcter internacional, la regidora d'Esports, Diana Box Alonso, ha presentat el Campionat de Rugby Touch (Touch & Tapes) que es desenvoluparà del 17 al 19 de març. La Torrevella International Cup tornarà a congregar per Setmana Santa i estiu milers d'esportistes de totes les categories en esports com voleibol (del 23 al 27 de juny), futbol masculí i femení (del 5 al 9 d'abril, del 23 al 27 de juny -només dones-, i del 28 de juny al 2 de juliol -només homes-), i futbol sala (del 3 al 6 de juliol).

El calendari comença aquest mateix mes de gener amb la celebració del Trofeu Euromarina Optimist, que tindrà lloc del 26 al 29 de gener. Seguint amb els esdeveniments nacionals, Torrevella tornarà a acollir el Campionat d'Espanya de natació FEDDY, del 10 al 12 de març, continuant així amb el foment de l'esport per a tot tipus de capacitats, una de les línies de treball que desenvolupa l'equip de govern que dirigeix l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón.

Al mes de febrer tindran lloc el Campionat d'Espanya de Natació de Federacions Territorials a les categories júnior i infantil (del 9 al 13 de febrer), i el Comunitat Valenciana Olympic Week, que es desenvoluparà del 9 al 12 de febrer, i del 16 al 19.

Torrevella també recupera la seva Mitja Marató (26 de febrer) amb l'arribada a la ciutat de més de 1.500 persones entre competidors i familiars. L'atletisme nacional tornarà a citar-se el 14 i el 15 d'octubre amb el Campionat d'Espanya d'Atletisme Infantil.

EL TURISME ESPORTIU ACOLLIRÀ AQUEST ANY 2023 UN TOTAL DE 39 CAMPUS ESPORTIUS

Una de les línies de treball de la Regidoria dEsports és el Turisme Esportiu, que en els darrers anys ha augmentat considerablement. Entre els mesos de gener a agost està previst que es duguin a terme a la Ciutat Esportiva un total de 39 campus, amb una durada entre 4 i 12 dies. Es tracta de grups esportius internacionals de diferents disciplines com el futbol, natació, atletisme, handbol, bàsquet, triatló, patinatge, futbol sala, voleibol i netball.

Diana Box ha destacat que Torrevella està demostrant als agents del mercat esportiu que ha treballat molt dur per tenir unes instal·lacions de gran qualitat que, juntament amb el bon clima que la ciutat té durant tot l'any, la fa encara més atractiva a un mercat que ens tria com a primera opció. El Departament de Turisme Esportiu us ofereix un servei d'assistència i coordinació excel·lent i professional, un pilar més perquè els agents esportius confiïn a Torrevella i tot el que us ofereix.

Està previst que aquest 2023 vinguin a Torrevella equips de països com Noruega, Dinamarca, Holanda, Finlàndia, Bèlgica, Estònia, Ucraïna, Polònia i Anglaterra. Això es tradueix en més de 14.000 visitants que deixaran a Torrevella més de 6 milions d'euros de manera directa.

L'ALCALDE I EL DIRECTOR DE LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA ES REUNEIXEN A FITUR

D'altra banda, l'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, la regidora d'Esports, Diana Box, juntament amb el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, s'han reunit avui dijous amb el director general de la Volta Ciclista a Espanya, Javier Guillén. Aquesta trobada de feina, que s'ha produït a l'estand de Costa Blanca a FITUR, té com a objectiu que la ciutat de Torrevella torni a acollir una important prova ciclista.

Diputació, Ajuntament i UNIPUBLIC tenen la ferma voluntat de continuar col·laborant conjuntament perquè Torrevella ocupi de nou una plaça de primer nivell que permeti repetir les espectaculars imatges que es van visualitzar a tot el món al mes d'agost de 2019, amb la sortida de la primera etapa de la Volta Ciclista a Espanya des de les muntanyes de sal de les nostres salines. S'està estudiant la possibilitat que Torrevella pugui acollir una de les etapes de la Volta a Espanya Femenina, que tindrà lloc el proper mes de maig. En paraules d'Eduardo Dolón “des de fa temps estem treballant perquè aquestes imatges insòlites de les nostres salines amb la sortida de la Volta Ciclista Espanya 2019 tornin a poder veure's a tot el món”.