Presentades les activitats programades amb motiu del Dia de l'Arbre 2023

Més de 600 alumnes que participaran en aquesta activitat mediambiental han rebut formació per conèixer el criteri de plantació i la importància de la regeneració
30.01.2023
Día_Árbol_2023_Torrevieja
Alumnes dels 14 centres escolars de la localitat plantaran prop de 800 plantes en 2,5 hectàrees del Parc Natural de les Llacunes de la Mata-Torrevieja

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrevella, Antonio Vidal, amb l'edil d'Educació, Ricardo Recuero, el director-conservador del Parc Natural de les Llacunes de la Mata-Torrevieja, Francisco Martínez, la gerent adjunta d'AGAMED, Gemma Cruz, i la responsable de Relacions amb el Client de Leroy Merlín, Natalia Vallejos, han presentat avui les activitats de plantació i regeneració que es desenvoluparan amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre 2023. Unes accions que es desenvoluparan a al llarg de demà dimarts, 31 de gener, i de dimecres, 1 de febrer, per a escolars dels 14 centres educatius de Torrevella.

En total són més de 600 escolars els que han rebut diferents xerrades informatives per donar a conèixer la importància de la regeneració ecològica i el criteri de plantació que s'utilitzarà durant les jornades. Aquesta activitat que comença demà 31 de gener es convertirà en una de les més participatives i importants dels darrers anys a la Comunitat Valenciana.

Els educadors del Parc Natural han impartit aquestes sessions prèviament a la plantació i, a lhora de la regeneració, lalumnat haurà de seguir les indicacions tècniques marcades pels treballadors del parc.

Sota una previsió de 800 plantes per a 2,5 hectàrees, es desplaçaran els alumnes dels 14 centres escolars per a la plantació en una zona molt important del Parc Natural amb espècies autòctones com garric, llentiscle, taray, espígol, ginebre, arç negre, margalló , santolina, pi blanc, aladierno, romaní i garrofer.

Per fer aquesta activitat, AGAMED ha desenvolupat els treballs de preparació i adequació de l'espai de plantació, ubicat a la zona alta del Parc, així com els regs d'auxili i els protectors per a les plantes.

Francisco Martínez ha indicat que aquesta zona on es realitzaran els treballs de regeneració, confrontant a la seva muntanya, es troba actualment degradada, per tractar-se d'antics bancals de cultius abandonats.

Per part seva, Gemma Cruz ha destacat que dins dels objectius de DS+ i de la política mediambiental, AGAMED estableix diferents indicadors encaminats a minimitzar els impactes d'emissions de CO2. A més, ha destacat la posada en valor per l'educació i la regeneració ambiental, “celebrant aquest dia per conscienciar la població en general i els alumnes dels centres escolars en particular la importància de la vegetació per a absorció del CO2 i impedir la degradació de les àrees del parc natural”.

Finalment, Natalia Vallejos ha informat que la implicació de Leroy Merlín en aquesta actuació de regeneració mediambiental inclou el lliurament a tots els alumnes que participen de pales, galledes i guants per a la plantació de l'arbrat.