Comença la plantació d'espècies autòctones al Parc Natural amb motiu del Dia de l'Arbre 2023

Més de 600 alumnes de tots els centres escolars participen en aquesta activitat mediambiental de reforestació avui i demà dimecres
31.01.2023
Dia_Arbol_2023
L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Antonio Vidal, l'edil d'Educació, Ricardo Recuero, el director-conservador del Parc Natural de les Llacunes de La Mata-Torrevieja, Francisco Martínez, i la gerent adjunta d'AGAMED, Gemma Cruz, ha participat avui al matí en una plantació i regeneració d'arbrat al Parc Natural de les Llacunes de La Mata i Torrevella, que s'està desenvolupant amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre 2023. Unes accions que es duen a terme al llarg d'avui dimarts, 31 de gener, i demà dimecres, 1 de febrer, per a escolars dels 14 centres educatius de Torrevella, i que es convertirà en una de les plantacions més participatives i importants de els darrers anys a la Comunitat Valenciana.

Més de 600 escolars que participen en aquesta plantació han rebut diferents xerrades informatives durant la setmana passada per donar a conèixer la importància de la regeneració ecològica i el criteri de plantació que s'utilitzarà durant les jornades.

Així mateix, els educadors del Parc Natural han impartit aquestes sessions prèviament a la plantació i, a lhora de la regeneració, lalumnat està seguint les indicacions tècniques marcades pels treballadors del parc.

Un total de 800 plantes per a 2,5 hectàrees, plantaran els alumnes dels 14 centres escolars en una zona molt important del Parc Natural amb espècies autòctones com garric, llentiscle, taray, lavanda, ginebre, arç negre, margalló, santolina, pi blanc, aladern, romaní i garrofer.

Per fer aquesta activitat, AGAMED ha desenvolupat els treballs de preparació i adequació de l'espai de plantació, ubicat a la zona alta del Parc, així com els regs d'auxili i els protectors per a les plantes.

Així mateix, Leroy Merlín ha participat en aquesta actuació de regeneració mediambiental amb el lliurament a tots els alumnes que participen de pales, galledes i guants per a la plantació de l'arbrat.

Finalment, l'alcalde, Eduardo Dolón, ha destacat la importància de realitzar aquest tipus d'activitats destinades als més joves, perquè es conscienciïn i coneguin els valors mediambientals que han de tenir les noves generacions i comprovin de primera mà com reforestar espais i zones verds del municipi. L'alcalde ha indicat que aquestes actuacions amb tots els centres escolars de Torrevella tindran una continuïtat perquè cada any es realitzin i els nostres menors tinguin la possibilitat de plantar-hi, almenys un arbre.