L'alcalde presenta l'avantprojecte del nou edifici de "La Plasa"

Eduardo Dolón ha informat que l´actuació proposada pretén obrir el mercat cap a l´exterior, habilitant fins a 30 punts de proveïment compatibles amb llocs de restauració, valorant-se l´opció de crear punts de venda d´hostaleria cap a l´exterior
20.02.2023
Presentacion_anteproyecto_la_plasa
El futur edifici comptarà també amb aules de formació, aula destudi universitària i sales polivalents, així com lOficina de la Regidoria de Comerç, lOficina del Centre Comercial Obert Urbà, les dependències de lAgència de Desenvolupament Local (ADL) i les seves aules específiques per a formació i espais de foment d'ocupació, a més de crear a la tercera planta espais d'usos múltiples per a joves (sales de concerts, assaigs i/o reunions d'associacions juvenils)

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, acompanyat per la regidora de Projectes i Qualitat dels Serveis Urbans, Sandra Sánchez, ha presentat avui al matí l'avantprojecte del nou edifici de la Plasa, després d'haver estat adquirit recentment per l'Ajuntament. Un avantprojecte que defineix una edificació totalment diferent de l'actual, que guanyarà transparència a l'exterior, tant al propi espai del mercat d'abastaments com a les plantes superiors, integrat amb l'entorn urbà i, sobretot, que generarà una gran activitat administrativa i universitària. La Plasa compta amb planta baixa, primera, segona i tercera.

El mercat d'abastaments municipal es troba a la superfície total de la planta baixa. Eduardo Dolón ha informat que l'actuació proposada pretén obrir el mercat cap a l'exterior, habilitant fins a 30 punts de proveïment compatibles amb llocs de restauració, i s'ha valorat l'opció de crear punts de venda d'hostaleria cap a l'exterior. S'eliminaran les escales automàtiques exteriors, canviant la circulació interior per una escala central.

A les plantes primera i segona, afegeix l'alcalde de Torrevella, es plantegen aules de formació, aula d'estudi universitària i sales polivalents, encara que l'Ajuntament valora altres usos possibles sobre la base de les seves pròpies necessitats, com serien l'Oficina de la Regidoria de Comerç i Oficina del Centre Comercial Obert Urbà. S'ubicaran també les dependències de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) i les aules específiques per a formació i espais de foment d'ocupació, a més de crear a la tercera planta (última), espais d'usos múltiples per a joves (sales de concerts, assaigs i/o reunions d'associacions juvenils), on es trobaven ubicats els cinemes.

A l'avantprojecte presentat avui es reformula totalment el sentit de circulació de l'edifici i es mantenen els quatre accessos a l'immoble, ampliant-se l'entrada principal pel carrer Azorín, en eliminar les actuals escales automàtiques i els dos ascensors.

Actualment s'està treballant amb el nou Plec per adjudicar la redacció del projecte d'execució definitiu, que ja està en marxa. L'objectiu de l'Ajuntament de Torrevella és poder licitar les obres durant el proper estiu, per així poder començar les obres de reforma durant el darrer trimestre del present any o segons es reprogrami de comú acord amb els venedors del mercat.

Atesa la durada de les obres, es pretén habilitar el mercat d'abastament com més aviat millor, independentment de les obres a la part superior. Això no obstant, és una qüestió que ha de comptar amb el vistiplau de tots els agents que intervenen en la presa de decisions.

Finalment, cal destacar que divendres passat, 17 de febrer, l'alcalde es reunia al saló de plens amb els venedors del mercat d'abastaments i els membres de les juntes directives d'APYMECO i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Torrevieja i Comarca , així com amb els hostalers i comerciants de les zones adjacents a la Plasa.