Lliurats els premis del Dia internacional de la Dona, conduïts per l'Ajuntament de Torrevieja

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, va anunciar a la gala que ha proposat que el Centre d'Alzheimer de Torrevella (AFA) i el proper edifici que s'està planejant per a aquest servei, porti el nom de Tomás Ballester Herrera
10.03.2023
dia de la mujer

Les guardonades amb els premis institucionals del Dia Internacional de la Dona, Marisol Cos Delgado i Josefina Nieto Gómez, van rebre ahir a la nit, 8 de març, un merescut homenatge de totes les persones que van omplir l'auditori del Centre Cultural Verge del Carme.

L'alcalde, Eduardo Dolón, i la regidora de Benestar Social i Igualtat, Inmaculada Montesinos, van fer entrega dels reconeixements, destacant el petit monòlit que van rebre, una interpretació en ferro de “La Bella Lola” realitzada per l'artista, Pepe Miralles.

Les dues premiades van tenir paraules d'agraïment per aquesta distinció i van posar tot l'èmfasi a la defensa dels drets de la dona i de les oportunitats en igualtat. L'alcalde va exalçar Marisol Cos per la dedicació en les múltiples ocupacions en benefici de la societat i Josefina Nieto per la seva personalitat acadèmica, els seus molts anys al capdavant del Col·legi Cuba i el seu lliurament a la cultura.

Eduardo Dolón també va tenir un record entranyable per a Tomás Ballester Herrera, mort dissabte passat, com a regidor de Benestar Social i com a persona lliurada a l'ajuda a les persones. L'alcalde va anunciar que ha proposat, amb el vistiplau de la família de Ballester, que el Centre d'Alzheimer de Torrevella (AFA) i el proper edifici que s'està planejant per a aquest servei, porti el nom de Tomás Ballester com a record permanent al seu memòria.

La gala va comptar amb les actuacions de l'Acadèmia QK de La Mata, el cantant Juan Ángel i la poeta murciana Magdalena Sánchez Blesa. A l'entrada de la sala va ser instal·lat un photocall en forma de mural compost per 3.190 peces i realitzat pels alumnes de la professora de l'Escola Municipal de Dibuix i Pintura, Mar García, representant una dona entre la diversitat.

La gala va ser tancada per la cantant local, Shani Ormiston qui va interpretar la cançó "Guerrera" com a homenatge a Tomás Ballester, que era una de les seves cançons favorites.