L'Escola Coral Municipal de Torrevella s'alça amb el primer premi al V Certamen d'Havaneres de Candás (Astúries)

El Teatre Prendes de Candás i el jurat del Certamen es rendeixen davant la brillant actuació del Cor Simfonia del Patronat Municipal d'Havaneres
13.03.2023
cultura

Dissabte passat, 11 de març, el Cor Simfonia de l'Escola Coral Municipal de Torrevella dirigit per Selena Cancino va obtenir el Primer Premi Certamen Juvenil d'Havaneres Ajuntament de Carreño dotat amb 2.000 euros i Diploma. Així mateix, el jurat també va atorgar al Cor Simfonia el premi a la millor interpretació de l'obra obligada, que en aquesta edició va ser l'havanera Blanco Velero amb música de Juan Hernando Sanz i lletra de Mª Carmen Díaz Lasso.

El Cor Simfonia va captivar el jurat compost per José Esteban García, Alberto Palacín, Josep V. Asensi, Elena Rosso i David Colado, tots ells prestigiosos professionals del món coral, amb una magnífica actuació. El repertori que va oferir estava compost per; l'obra obligada, “Blanco Velero” de Juan Hernando, l'havanera “Verde Mar” de la compositora murciana Bernadet Kühne, “Murmullo” d'Electe Rosell amb arranjament de Conrado Monier i Cantemus de Lajos Bardos.

Les joves i belles veus del Cor Simfonia van brillar al Teatre Prendes de Candás (Astúries). La musicalitat i l'expressivitat dels alumnes de l'Escola Coral Municipal de Torrevella van fer vibrar el públic assistent, que va celebrar l'actuació del conjunt vocal amb un aplaudiment efusiu.

L'agrupació pertanyent al Patronat d'Havaneres de Torrevella compta amb 30 components, 27 veus femenines i 3 veus masculines. El so del cor té una bellesa equilibrada que aconsegueix captivar l'oient a través de les veus. La seva directora, Selena Cancino Escobar, porta al capdavant del cor des de la seva creació. Gràcies a la seva depurada tècnica i la seva extraordinària i sensible manera d'entendre la música, i concretament l'havanera, és capaç d'aconseguir del cor els matisos més bells que arriben a emocionar l'espectador. Les restants agrupacions participants, el Cor Juvenil del Conservatori Professional de Música i Dansa de Gijón dirigit per Óscar Camacho va obtenir el Segon Premi i el Cor IES Mirasierra de Madrid, dirigit per Ignacio Camacho, que va aconseguir el Tercer Premi, van oferir unes fenomenals actuacions que, al costat del Cor Simfonia, van fer de la vetllada un moment màgic on l'havanera va ser la gran protagonista.