Dimarts que ve, 21 de març, tindrà lloc un simulacre de terratrèmol als centres educatius en què participaran els cossos i forces de seguretat de l'estat i els serveis d'emergències

Dins de les activitats programades des de la regidoria de Seguretat i Emergències, també hi ha la xerrada “Què sabem del terratrèmol de 1829 i què n'hem après?” impartida per Nahúm Méndez Chazarra
20.03.2023
actividades

El regidor de Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Torrevella, Federico Alarcón, juntament amb el regidor d'Educació, Ricardo Recuero, han presentat avui les activitats programades amb motiu de l'aniversari del terratrèmol esdevingut al Baix Segura el 1829. Han estat acompanyats dels diferents representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i els serveis d'Emergències (Policia Local, Guàrdia Civil, Bombers, SAMU i Protecció Civil) que formaran part del simulacre de terratrèmol que es desenvoluparà dimarts, 21 de març, a partir de les 09.30 hores, al CEIP Cuba ia l'IES Mare Nostrum.

Tal com ha explicat el regidor d'Educació, Ricardo Recuero, “els centres educatius estem obligats, una vegada al trimestre, a fer un simulacre d'incendi i/o terratrèmol. Per a aquest trimestre, i coincidint amb la commemoració del terratrèmol que va assolar la ciutat el 1829, es realitzaran a tots els centres educatius de la ciutat un simulacre de terratrèmol”, que comptarà amb la participació de tots els Cossos i Forces de Seguretat del Estat, així com dels Serveis d'Emergències, que emularan un rescat al CEIP Cuba ia l'IES Mare Nostrum. Serà en aquest darrer centre escolar on es farà un rescat aeri amb helicòpter.

Per a aquest simulacre es comptarà amb un lloc de comandament avançat al parc principal de bombers de Torrevella, des d'on es coordinarà i registrarà tot el que passi. Als dos centres educatius s'hi instal·larà un control operatiu, amb els rescats que es farien en cas d'una catàstrofe d'aquest tipus. A més, se simularà una caiguda de les comunicacions, comptant amb els mitjans de bombers necessaris que es trobarien en una situació de característiques similars.

Als centres educatius, previ al simulacre, s'han lliurat uns flyers informatius que els tutors estan treballant amb els alumnes com a part de la preparació per al simulacre.

Dins d'aquestes activitats també hi ha la xerrada que farà avui divendres, al saló principal del Casino de Torrevella, a les 20:00 hores, Nahúm Méndez Chazarra, que porta per títol “Què sabem del terratrèmol de 1829 i què hem après d'ell?”.

Nahúm Méndez és geòleg per la Universitat de Granada i divulgador científic. Ha participat en programes com “Òrbita Laika”, “Al rojo vivo” o “El tiempo” d'Antena 3, comentant l'actualitat geològica. Ha publicat diversos llibres i actualment col·labora amb el projecte HiTranslate de la Universitat d´Arizona i la NASA.