L'alcalde de Torrevella demana la dimissió del director general de l'Aigua del Ministeri per a la Transició Ecològica

Eduardo Dolón demana el cessament pels continus incompliments que el Ministeri està tenint amb Torrevella, ja que des de fa més d'una dècada estan sense executar-se els projectes que es van comprometre a fer, emmarcats dins del Pla de Restitució Territorial com a compensació per la construcció de la dessaladora
29.03.2023
desoladora

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, davant les declaracions realitzades a Alacant pel director general d'Aigua del Ministeri per a la Transició Ecològica, Teodoro Estrela, en què anuncia l'ampliació de la dessalinitzadora de Torrevella, amb una inversió de gairebé 62 milions d'euros euros, ha mostrat la seva sorpresa i malestar davant del que considera una falta de respecte envers els torrevellins.

Eduardo Dolón ha demanat el cessament pels continus incompliments que el Ministeri està tenint amb Torrevella, ja que des de fa més d'una dècada (12 anys) estan sense executar-se els projectes que es van comprometre a fer, emmarcats dins del Pla de Restitució Territorial -PRT ´s- com a compensació per la construcció de la dessaladora.

L'alcalde ha assegurat que tant ell com els veïns dels barris de l'Acequió i de Sant Roc estan farts de tantes promeses incomplertes, veient a més com el passeig del Dic de Ponent es troba sense finalitzar i sense que pugui ser utilitzat pels torrevellins per la manca d'interès del Govern d'Espanya, que és el que té les competències per executar-lo i fa més d'una dècada que l'incompleix.

A més, Eduardo Dolón ha recordat que l'empresa estatal Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed), responsable d'adjudicar i desenvolupar aquestes inversions, té el compromís d'executar els projectes de la Senda Peatonal del passeig dels Nàufrags fins a Lo Ferrís, i la reurbanització i passeig de l'Acequió i vials adjacents. És a dir, són tres els projectes bloquejats des de fa 12 anys i no sembla tenir aspecte que s'hagin de desbloquejar. El mateix alcalde es va reunir l'agost del 2022 a Madrid amb els responsables d'Aquamed per intentar desbloquejar aquesta situació injusta, i des d'aleshores no ha tornat a saber res malgrat les promeses dels mateixos. En aquesta reunió, l'alcalde es va comprometre amb els responsables d'Aquamed que el mateix Ajuntament de Torrevieja assumís la redacció del projecte de finalització del passeig del Dic de Ponent, per així poder ajudar a accelerar, en la mesura del possible, tots i cadascun dels terminis, amb la fi que el Govern d'Espanya pugui posar a disposició de tots els torrevellins i els milers de turistes que ens visiten aquest passeig.