La campanya d'esterilització de gats ja ha superat les 200 castracions

El cost total de la inversió d'aquesta campanya s'eleva a 53.949,15 euros, quantitat finançada íntegrament per l'Ajuntament de Torrevella, i preveu gairebé 1.200 castracions a l'any
14.04.2023
gatos

Des del 21 de febrer passat, la Regidoria de Protecció Animal de l'Ajuntament de Torrevella està desenvolupant una Campanya d'Esterilització de Gats Ferals que té per objecte controlar les colònies felines i, alhora, evitar els danys col·laterals que puguin estar generant en la biodiversitat natural i urbana, principalment causada per les colònies existents a la perifèria i dins del Parc Natural de les llacunes de La Mata i Torrevella i al Paratge Natural Municipal "Molino de l'Aigua".

La regidora de Protecció Animal, Concha Sala, ha posat en relleu la importància que porta implícita aquesta campanya i, en aquest sentit, ha destacat que inicialment el contracte contemplava la castració de 350 gats, aconseguint incrementar el contracte en 837 castracions més. D'aquesta manera, la xifra es podrà elevar fins a les 1.187 castracions anuals, indicant que l'objectiu és assolir una estadística que s'acosti a un cert control de les colònies ferals al municipi. Fins ahir, 13 d?abril, ja s?han practicat un total de 229 castracions.

Per al correcte desenvolupament de la campanya s'ha comptat amb la valuosa i indispensable col·laboració de diferents col·lectius de benestar felí com són “Ànima de Gat”, Projecte “CES”, Animalistes Torrevella i la nova entitat “La Veu dels gats”. La Regidoria de Protecció Animal expressa el seu agraïment a totes les associacions per la implicació i el treball en el desenvolupament d'aquesta campanya.

El cost total de la inversió d‟aquesta campanya s‟eleva als 53.949,15 euros, quantitat finançada íntegrament per l‟Ajuntament de Torrevella.