L'Ajuntament de Torrevella lidera el rànquing d'execució per a la prestació del servei d'atenció a la dependència

21.04.2023
servicio
Entre els municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana, lideren el llistat d'execució les localitats de Torrevella i Oriola a la província d'Alacant, i Castelló de la Plana, tots amb més del 94 % d'execució

La regidora de Benestar Social, Inmaculada Montesinos, informa que el Servei d'Atenció a la Dependència de l'Ajuntament de Torrevella figura actualment en els millors llocs del rànquing de municipis de la Comunitat Valenciana, ja que està a prop de la qualificació d''excel·lència' a l'atenció a la dependència .

Aquest rànquing, elaborat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, es realitza tenint en compte els paràmetres següents: que els serveis municipals registrin i enregistrin les sol·licituds en l'aplicació corresponent el mateix mes que han estat presentades; que els informes socials i les valoracions estiguin elaborats dins dels sis mesos següents a la presentació de la sol·licitud, com marca la normativa, i que tinguin un percentatge d'execució superior al 95 %.

Entre els municipis de més de 50.000 habitants de la nostra Comunitat , lideren el llistat d' execució les localitats de Torrevella i Oriola a Alacant, i Castelló de la Plana, tots amb més del 94% d'execució.

Inmaculada Montesinos assegura que actualment les sol·licituds a aquest Servei d'Atenció a la Dependència s'estan resolent dins del termini legal establert. L´edil indica que, un aspecte a considerar en la millora d´aquest servei municipal va ser el trasllat del mateix a l´Ajuntament perifèric de la Mata, decisió adoptada per l´anterior regidor delegat de Benestar Social, Tomás Ballester.

Aquest trasllat ha suposat una visibilitat i accessibilitat més gran, un contacte més estret i directe amb els usuaris, identificant aquests d'una manera més ràpida els professionals de referència, les sol·licituds, documentació, les orientacions tècniques de recursos; en suma, una agilització més gran dels tràmits.

Aquest esforç es tradueix que avui dia, l'Ajuntament Torrevella lidera el llistat d'execució entre els municipis de més de 50.000 habitants.