El Parc Científic de la UMH i l'Ajuntament de Torrevieja lliuren els premis de la primera edició del Programa Torrevieja Emprende

Les iniciatives Strato Sismic i CasaTour.Tech van rebre una dotació econòmica de 2.000 euros i 1.250 euros, respectivament
26.04.2023
uhh

El Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d'Elx i l'Ajuntament de Torrevieja van lliurar ahir dimarts, 25 d'abril, els guardons de la primera edició del programa Torrevieja Emprende. Com a propostes amb més potencial i/o caràcter innovador de Torrevella o comarca, les iniciatives Strato Sismic i CasaTour.Tech van rebre una dotació econòmica de 2.000 euros i 1.250 euros, respectivament. Per la seva banda, sobre Som Atulaa Comunitat Creativa va recaure un premi de 1.250 euros, per ser considerada la proposta amb més impacte en algun dels sectors d'interès estratègic per al municipi.

A l'esdeveniment, celebrat al Reial Club Nàutic Torrevella (RCNT), van estar presents el regidor d'Educació, Innovació i Modernització de l'Ajuntament de Torrevella, Ricardo Recuero; i el Coordinador d'Educació de la mateixa regidoria, Juan José Fernández Nova.

Strato Sismic és una consultoria mediambiental posada en marxa per Antonio Vicente, especialitzada en la prevenció de riscos naturals i en la gestió d'emergències; Per la seva banda, CasaTour.Tech consisteix en un sistema complet de visualització de propietats en realitat virtual creat per Jose Mba i José María Cuesta. Finalment, som Atulaa Comunitat Creativa és una iniciativa impulsada per Verónica Aguilar que es dirigeix a la creació d'espais d'entreteniment per compartir i practicar la tècnica del crochet en llocs representatius de l'hostaleria local.

La primera convocatòria de Torrevella Emprende va comptar amb un total de 23 emprenedors amb 17 iniciatives de negoci. Finalment, sis propostes es van presentar davant del jurat. Tant els guanyadors com els finalistes han rebut un guardó extraordinari que consisteix en un any gratuït com a associats a JOVEMPA Vega Baja.

Torrevella Emprén sorgeix com a part de la col·laboració establerta entre la UMH i l'Ajuntament de Torrevella per a la posada en marxa d'una seu universitària en aquesta localitat.

A través d'un conveni, les dues entitats van acordar desenvolupar diferents accions conjuntes, com ara un programa d'emprenedoria. Així, Torrevella Emprende s'emmarca en Emprende UMH, una iniciativa de la Universitat Miguel Hernández, gestionada pel seu Parc Científic, que busca ajudar els ajuntaments i institucions públiques de la província en la seva aposta per l'emprenedoria i el creixement empresarial.