L'homenatge a la Fira de Maig ultima els preparatius al Parc de l'Estació per celebrar-se de l'11 al 14 de maig

04.05.2023
feria de mayo

Aquest matí, al Saló de Plens de l'Ajuntament, decorat especialment amb motius de fira, ha estat presentat l'Homenatge a la Fira de Maig de Torrevella, que se celebrarà els dies 11 al 14 de maig al Parc de l'Estació. La regidora de Festes, Concha Sala, ha estat acompanyada per representants de les acadèmies de ball que oferiran els seus espectacles en un escenari que serà instal·lat a la fira, així com per representants de les 7 petites casetes que també obriran les portes al recinte.

L´edil ha recordat l´important èxit de la Fira de Maig en la seva edició de l´any passat després de la pandèmia i d´uns anys en què la fira, amb més de 35 anys de trajectòria, "s´havia deteriorat en molts aspectes". Concha Sala va assenyalar que aquest any “davant la impossibilitat de fer-la al recinte portuari per les obres que s'estan fent i perquè és impossible traslladar-la a un altre emplaçament per no tenir la infraestructura necessària, no hem volgut que l'any passés en blanc i hem atès l'interès tant de les casetes locals com de les acadèmies i escoles de ball, fent una picada d'ullet a la Fira de Maig”.

En aquest sentit, la regidora de Festes ha indicat que el Parc de l´Estació tindrà una capacitat regulada amb l´aforament màxim legal, serà condicionat perquè albergi un escenari perquè les escoles de ball realitzin les seves exhibicions i set petites casetes, “ No, ni res”, “Los Justitos”, “Entre Amig@s”, “Amics de l'Alegria”, “Les Loles”, Casa d'Andalusia “Rafael Alberti” i Aliments Solidaris Torrevella. El parc i les casetes tindran un mateix fil musical amb l´actuació de Dj´s que realçaran l´ambientació.

El programa d'actes preveu que a les 20.30 hores comencin les actuacions de Mery Dance Academy i Soul Dance. Divendres actuaran, a la mateixa hora, el Centre de Dansa Arantxa Blanco i l'Escola Municipal de Dansa amb la seva professora, Nuria Girona. També el dissabte a les 20:30 hores actuarà l'Acadèmia “QK” i l'Escola de Ball “Paya's”. El recinte obrirà dijous a les 19.00 hores i de divendres a diumenge a les 12.00 hores.

El recinte del Parc de l´Estació comptarà amb vigilants de seguretat, a més de voluntaris de Protecció Civil i la Policia Local. També s'hi ubicaran dues ambulàncies de forma permanent. Igualment s'instal·larà un punt d'aigua potable per a l'ús de les casetes i en l'àmbit de la neteja es reforçaran tant la recollida de residus com el reciclatge, així com els treballs a l'interior del parc.

Finalment, cal destacar que la Policia Local ha previst per a aquests dies talls de trànsit al voltant del Parc de l'Estació a l'Avinguda de l'Estació (entre Avda. Diego Ramírez i C/Greco) i carrer Greco (entre Avda. Estació i C /Portàlics).