Premis Europeus de Contractació Innovadora 2023

05.05.2023
the-european-innovation-procurement
Es rebran aplicacions fins al 17 d'agost del 2023

La nova Agenda Europea dInnovació destaca la importància de la contractació innovadora per a la modernització del sector públic, així com per garantir lautonomia estratègica dEuropa i enfortir la competitivitat industrial europea a nivell mundial.

Els Premis Europeus de Contractació Innovadora tenen com a objectiu reconèixer compradors públics i privats, persones naturals i entitats legals que donen suport a aquestes pràctiques a tot Europa en els seus esforços per promoure i estimular la contractació innovadora i les formes innovadores en què s'adquireixen solucions.

El 2023, els Premis Europeus de Contractació Innovadora compten amb dues categories:

  • Categoria d'iniciativa de contractació innovadora: per recompensar accions, estratègies a mitjà i llarg termini i plans d'acció que desencadenen diferents pràctiques de contractació innovadora i solucions i pràctiques sostenibles.
  • Categoria de "transició energètica verda" per enfrontar els desafiaments socials: per recompensar aquelles pràctiques de contractació innovadores destinades a donar suport a la transició energètica verda. Cada categoria recompensarà el guanyador amb 75.000 EUR, el segon lloc amb 50.000 EUR i el tercer lloc amb 25.000 EUR.

Els participants només es poden presentar a una de les dues categories amb la mateixa sol·licitud i conjunt d'activitats.

El concurs està obert a qualsevol comprador públic i privat, persona natural i entitats legals que donin suport a aquestes pràctiques ubicades en un dels Estats membres de la UE o països associats a Horitzó Europa.

Els criteris d'elegibilitat inclouen que la pràctica de contractació premiada ha d'haver tingut lloc en un Estat membre o país associat a Horitzó Europa i s'ha de relacionar amb iniciatives completades o en curs iniciades després de l'1 de gener del 2018.

Els criteris d'avaluació inclouen la transformació, adopció, col·laboració i impacte social de les pràctiques innovadores de contractació.

La data límit de presentació de sol·licituds és el 17 d'agost del 2023 a les 17:00 CET. L'avaluació es durà a terme entre l'agost i el desembre del 2023, i els resultats s'anunciaran el març del 2024. També es durà a terme un seminari web informatiu el 31 de maig del 2023 per aprendre més sobre la tercera edició dels Premis Europeus de Contractació Innovadora.

Més informació a CEEI