Signada la concessió de bé de domini públic a la seu d'Adiemos per 75 anys

ADIEM ja ha iniciat les gestions per ampliar la seva tasca i construir, en breu, al solar al costat del CRIS, un Centre de Dia per a persones amb malaltia mental i un Recurs Convivencial (habitatges tutelats)
19.05.2023
adiem

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, i la presidenta d'ADIEM SENTIT FUNDACIÓN, Gertrudis Marcos, han signat avui la concessió de Bé de Domini Públic a l'edifici d'ADIEM (Bé núm. 51 Inventari Municipal), situat a l'Avinguda de les Corts Valencianes. D'aquesta manera, es deixa sense efecte la concessió per termini de 15 anys atorgada el 16 de setembre de 2011 a favor de l'Associació ADIEM Vega Baja, de la qual actualment és titular ADIEM Fundació de la Comunitat Valenciana. A partir d'ara, la nova concessió serà per 75 anys, comprenent l'edifici del CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social) i la part annexa sense construir.

L'atorgament de la concessió a ADIEM sobre aquest bé es realitza per tal que continuï amb la gestió del CRIS que va iniciar l'Associació ADIEM en una primera etapa i va continuar ADIEM Fundació, en una segona etapa.

Gertrudis Marcos ha informat que ja s'han reunit amb els responsables de la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana per presentar el projecte que inclou un Centre de Dia de 30 places i dues unitats convivencials de set places cadascuna (14 a total). Tot plegat suposarà la integració de nous projectes amb el CRIS i aconseguir una gestió més àgil, sostenible, eficient, social i no lucrativa de tots els recursos a favor dels usuaris residents en aquest Municipi.

Durant el període de concessió, ADIEM s'encarregarà d'aportar tots els mitjans auxiliars, humans i materials per a la realització de l'activitat. A més, el personal adscrit al servei que es presta dependrà exclusivament d'ADIEM, el qual haurà de complir les disposicions legals vigents en matèria laboral, de Seguretat Social, de seguretat i higiene a la feina, etc.

ADIEM s'encarregarà també de la neteja, el manteniment i la conservació de l'immoble, així com qualsevol reparació que sigui necessària per tal de mantenir el bé conforme a la destinació per la qual va ser concedida, les quals revertiran en benefici de l'Ajuntament de Torrevella un cop s'hagi extingit la concessió, és a dir, d'aquí a 75 anys com a màxim.

Pel que fa a les despeses de llum i aigua que normalment correspondrien al concessionari, com a usuari d'aquests serveis, l'Ajuntament assumirà aquestes despeses, tant del CRIS com de l'edificació nova que es farà a la part annexa al CRIS. Així mateix, l'impost de béns immobles (IBI) i la taxa de fem que correspondrien també a ADIEM, seran assumits per aquest Ajuntament.