Presentada la segona edició de les beques de desenvolupament del talent musical "Ricardo Lafuente Aguado"

En aquesta segona edició es destinaran 60 beques a alumnes d'Ensenyaments Elementals del Conservatori Professional de Música “Francisco Casanovas”
01.06.2023
becas
La beca cobrirà limport de la matrícula per al curs 2023/2024, així com un lot de llibres per a laprenentatge de lassignatura de Llenguatge Musical pertanyents al banc de llibres de lAssociació

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Torrevella, Ricardo Recuero; l'edil de Cultura, Antonio Quesada, la Directora Artística de l'associació i responsable del projecte, María Ortigosa i els nebots del mestre Ricardo Lafuente, Francisco i Ricardo, han presentat avui al matí les BEQUES DE DESENVOLUPAMENT DEL TALENT MUSICAL “RICARDO LAFUENTE AGUADO” destinat a nens i joves.

Un total de 60 beques per al curs escolar 2023/2024 estan disponibles a aquesta segona convocatòria per cobrir la quantia total de la matrícula, així com un lot de llibres per a l'estudi de l'assignatura de Llenguatge Musical. Els llibres seran en qualitat de préstec ja que, des de l'Associació, tenen com a objectiu crear el banc de llibres “Ricardo Lafuente Aguado” per continuar ajudant els nens i joves que vulguin aprendre música.

Els terminis per optar a aquests ajuts començaran des d'avui dijous, 1 de juny, fins al 15 de setembre. La resolució començarà el 22 de setembre fins al 28 de setembre, i el 2 d'octubre serà el dia en què es publicarà l'adjudicació de les beques. La comissió avaluadora de les BEQUES AL DESENVOLUPAMENT DEL TALENT MUSICAL estarà composta per representants de l'Associació Musical 3MAP, representants de la família del Mestre Ricardo Lafuente, un representant del Consell Escolar del Conservatori Professional de Música “Francisco Casanovas” i un assessor fiscal.

Pel que fa als criteris d'adjudicació, Maria Ortigosa ha explicat que es tindrà en compte els germans del sol·licitant que estudiïn al Conservatori, si es tracta d'una família nombrosa i/o monoparental, si l'estudiant està en possessió d'una discapacitat més gran del 33% i també es tindran en compte criteris econòmics.

LES BEQUES AL DESENVOLUPAMENT DEL TALENT MUSICAL compten amb el suport de les regidories d'Educació i Cultura, així com també de l'empresa mixta AGAMED, CULTURA TORREVELLA, FUNDACIÓ LA CAIXA I TOLOAL ENGINYERIA DE SEGURETAT. L'Associació Musical 3MAP té com a objectiu la promoció de l'obra del Mestre Ricardo Lafuente Aguado.

L'any 2021 van dur a terme dos concerts, un d'ells englobat al 67è Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia celebrat el mes de juliol de 2021. Per a aquest any 2023/2024 l'Associació continua treballant en diversos projectes, entre ells la divulgació de la figura i obra de Ricardo Lafuente als centres educatius de Torrevella.