Comença la instal·lació de 30 equips de contenidors soterrats al terme municipal de Torrevella

Els 30 equips que s'estan instal·lant (cadascun amb 4 contenidors soterrats) operen amb sistemes mecànics d'elevació de plataformes horitzontals, coneguts com a tipus “tisora”, resultant ser els més efectius i fiables del mercat
05.06.2023
COMIENZA LA INSTALACIÓN DE 30 EQUIPOS DE CONTENEDORES SOTERRADOS EN EL TÉRMINO MUNICIPAL DE TORREVIEJA 1
La regidora d'Aseo Urbano de l'Ajuntament de Torrevella, Diana Box Alonso, informa que Acciona, empresa adjudicatària del Servei de recollida de residus, transport a abocador, neteja viària i neteja i manteniment de la costa, ja ha començat la implantació dels nous equips de contenidors soterrats per albergar la fracció resta.

Box Alonso indica que aquests 30 equips que s'estan instal·lant (cadascun amb 4 contenidors soterrats) operen amb sistemes mecànics d'elevació de plataformes horitzontals, coneguts com a tipus “tisora”, resultant ser els més efectius i fiables del mercat. Uns equips que han estat comprovats en les pitjors condicions climatològiques, zones d'alt índex de salinitat, aigua, fred o calor, prevalent el bon estat en aquest ambient de treball; alhora que són els més competitius des del punt de vista de costos de fabricació i de manteniment.

Els equips estan fabricats en acer galvanitzat en calent, per elevar les seves capacitats de resistència a la corrosió i el seu funcionament consisteix en el plec d'elements mecànics, quedant uns inserits als espais interiors dels altres requerint volums mínims per a la seva instal·lació, a més d'aportar altes magnituds de desplaçament al pla vertical amb mínims esforços mínims d'empenta.

El mecanisme és essencialment útil en sistemes d'elevació per accionament hidràulic, ja que permet mantenir l'equilibri de l'estructura quan aquesta es mou en el pla vertical durant el procés d'elevació/descens, propiciant en tot moment l'estabilitat horitzontal de la plataforma durant els moviments sense donar-li marge per a desviacions que puguin propiciar l'embussament del mecanisme dins de l'habitacle.

L'objecte d'aquests equips soterrats és:

  1. Les escombraries no queda a la vista . L'acumulació de borses i residus en un contenidor afecta la ciutat de diverses maneres. L'estètica és una de les parts més malmeses per aquesta pràctica. Però no només això: pot provocar males olors i fer que el trànsit per la via es compliqui. Amb els contenidors soterrats s'aconsegueix evitar tots aquests problemes, ja que en estar sota terra, es dificulta que les olors i residus arribin fins a la superfície.
  2. No afecta l'entorn . Un dels beneficis dels contenidors soterrats que susciten més interès és que són elements que gairebé no modifiquen l'espai urbà. S'adapten perfectament a l'àrea on s'instal·len i, a més, no fa malbé el mobiliari urbà ni el paviment. Per descomptat, ocupen molt menys espai que els contenidors a la superfície.
  3. Redueix les barreres arquitectòniques . En general, els contenidors tradicionals no estan adaptats a les persones de mobilitat reduïda. Els contenidors soterrats, per contra, són perfectes per fer que els obstacles en fer una tasca tan senzilla s'eliminin.