Torrevella celebrarà el 23 de juny la nit de Fogueres de Sant Joan a les seves platges

21.06.2023
Noches_San_Juan_hogueras
El regidor de Platges, Antonio Vidal, ha anunciat que la ciutat de Torrevella celebrarà aquest proper divendres, 23 de juny, la tradicional nit de Fogueres de Sant Joan a les seves platges. Vidal ha informat que són nombrosos els ciutadans torrevellencs que gaudeixen d'aquesta festa popular a les nostres platges i que serveix com a tret de sortida de l'estiu, convertint-se en una festa especial que gaudeixen tant joves com grans.

Seran quatre les platges on es podrà celebrar aquesta tradició tan llevantina (La Mata, El Cura, Els Bojos i Els Nàufrags), i per motius de seguretat s'acotaran els accessos a les mateixes que estaran controlades per efectius de la Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

L'Ajuntament lliurarà la fusta a les persones que celebrin aquesta festa popular. En total es lliuraran 15.000 quilos de fusta de pi i mimosa -que no deixa residus- i no es permetrà cap altre tipus de fustes ni elements que es puguin utilitzar per fer fogueres a les platges. Els punts de repartiment de llenya seran: a la platja dels Nàufrags a l'entrada del moll de Ponent; a la platja de Los Locos (zona centre) ; a la platja del Cura (zona nord), ia la platja de La Mata hi haurà tres punts de repartiment: a l'Avinguda de l'Aigua (al costat de l'estació de bombament), a l'Avinguda dels Europeus, al costat del lloc de salvament i , a La Mata poble, davant de la plaça d'Encarnació Puchol.

L'horari per a la celebració de la Nit de Fogueres de Sant Joan a les quatre platges torrevellines serà de 20:00 a 2:00 hores, moment en què es convidarà els ciutadans a finalitzar la festa pel fet que, posteriorment, haurà de començar la neteja de les platges. Aquella nit la Regidoria d'Aseo Urbano comptarà amb un reforç per a la neteja d'aquestes quatre platges.

En total seran al voltant de 50 persones les que conformaran el dispositiu de seguretat entre policies locals, guàrdies civils i voluntaris de Protecció Civil, a més, de dues ambulàncies per a qualsevol incidència que es pugui donar durant la nit i la matinada.

Finalment, Antonio Vidal ha indicat que esperen que sigui una nit de festa popular i de gaudi de tots els assistents a les platges de la localitat, i demana responsabilitat perquè quan vagin a marxar de les platges recullin tots els estris i deixalles que hi hagi pogut acumular-hi i els acumulin al costat de les papereres.