Un cap de setmana ple de música amb flamenc, chirigotas i candlelight a Torrevieja

17.08.2023
fin de semana
I Festival Solera, Salero i Compàs, el 5è Festival Carnaval Ciutat de Torrevella – Costa Blanca i el Candlelight, amb dos tributs, són els protagonistes de l'agenda cultural

Divendres, 18 d'agost, a les 20:00 hores s'estrenarà el I Festival Solera, Salero i Compàs al Teatre Municipal, organitzat per l'associació Casa d'Andalusia Rafael Alberti. Aquesta primera edició del festival ens farà volar a Andalusia només veient, escoltar i sentir la bellesa del cant i ball flamenc. Comptarà amb Ubaldo Valverde, finalista del Festival Salinas de Oro 2023, com la veu de la cobla, l'acompanyaran a la percussió i al piano, Jesús Fernández, ia la guitarra Félix Amador. A més, actuaran Iván Chaskio com la veu flamenca i l'acompanyaran al ball Mariano Santiago i Adriana Nuevo.

El dissabte, 19 d'agost, a les 21:00 hores començarà el 5è Festival Carnaval “Ciutat de Torrevella – Costa Blanca” en què comptaran amb quatre agrupacions i les millors xiriotes. Al teatre municipal es podrà gaudir de l'únic esdeveniment que es realitza a la província d'Alacant on els assistents tindran l'oportunitat de viure un trosset del genuí concurs oficial d'agrupacions carnavalesques de Cadis.

Martínez Ares, la xirigota Fermín i Antoñito, i Manolín Santander, porten fins a la ciutat salinera el seu art, desimboltura i saler desplegat en la darrera edició del carnaval de Cadis. Sens dubte, un espectacle únic el que la grinyola local “los Sangochaos” ha preparat per als amants d'aquest gènere, que cada dia té més adeptes i que compleix la seva cinquena edició.

Un altre cop l'espectacle Candlelight torna al teatre municipal el diumenge 20 d'agost, en dues sessions. La primera tindrà lloc a les 19.30 hores amb el millor de Hans Zimmer. El popular compositor de les bandes sonores de Gladiator, Pirates del Carib, El Rei León, sencer d'altres. Un homenatge que emocionarà el públic recordant aquestes pel·lícules favorites per tothom. A les 21.30 hores, serà el moment del Tribut a Queen. Una delícia per a tots els amants d'aquest mític grup anglès, on es podran escoltar els seus grans èxits interpretats pel quartet de corda Salzillo.

En definitiva, una oferta cultural on els torrevellins i visitants gaudiran d'un cap de setmana ple de música.