Reobre les portes el museu del Mar i de la Sal

El Museu es troba ubicat al carrer Patricio Pérez, número 10. L'horari d'obertura és de dimarts a dissabte, amb l'entrada totalment gratuïta
17.08.2023
museo

L'Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta Torregrosa informa que el Museu del Mar i de la Sal, ubicat al carrer Patricio Pérez nº10, reobre les portes avui, 16 d'agost, després de les reformes escomeses per a la millora de la seva imatge. L'horari de visites serà de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 hores, i de 17.00 a 21.00 hores; els dissabtes l'horari d'obertura serà de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, els diumenges i dilluns el museu romandrà tancat.

Aquestes reformes són propiciades per actualitzar la imatge del museu a un concepte més modern, ampli i accessible. Per fer-ho s'ha dut a terme un pintat del local, així com s'ha realitzat un estudi dels fons museogràfics per establir un discurs narratiu per mitjà de panells informatius, els quals s'han dividit en tres seccions: Torrevella i el Mar, Torrevella i la Sal, i Torrevella i la seva Història; on s'explica la història de la nostra ciutat des d'un punt de vista històric i etnogràfic. Aquest discurs narratiu, alhora, es veu reforçat amb els objectes a què la història dels panells pot fer al·lusió.

Paral·lelament a aquests estudis i col·leccions, s'ha creat un codi QR, que està vinculat amb una pàgina web on poden trobar els panells de l'exposició tant en castellà com en anglès, i, en un futur proper, es podran trobar audioguies, així com els panells en altres idiomes i informació addicional.

Des de l'Institut Municipal de Cultura esperen que la nova imatge i col·lecció sigui del gust de tots els visitants, així com anima la ciutadania de Torrevella i les persones que passen les vacances a la ciutat, a visitar-lo.