Programa Impulsa Pimes. Activa Creixement

08.09.2023
impulsa pymes
ACTIVA CREIXEMENT és un PROGRAMA D'ASSESSORAMENT especialitzat i personalitzat, realitzat per entitats col·laboradores acreditades, l'objectiu de les quals és oferir un diagnòstic i anàlisi intern de l'empresa i del model de negoci a fi de detectar-ne les àrees potencials de creixement, que seguirà amb l'elaboració de un Pla de Creixement amb proposta d'accions de millora concretes en alguna de les àrees següents, entre d'altres: innovació, recursos humans, operacions, digitalització, finances, màrqueting i comercialització. Aquest Pla recollirà les línies estratègiques on l'empresa ha de treballar i definirà el full de ruta per posar en marxa cadascuna de les accions proposades.

És una iniciativa impulsada per la Secretaria General d'Indústria i de la Pime, del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en el desenvolupament de la seva Estratègia Nacional d'Indústria Connectada 4.0 que té entre els seus objectius incrementar el valor afegit industrial i l'ocupació qualificada sector, afavorir un model propi per a la indústria del futur desenvolupant l'oferta local de solucions digitals, i promovent, també, palanques competitives diferencials per donar suport a la indústria espanyola i impulsar-ne les exportacions.

Aquests ajuts estan finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol.

DIRIGIT A:

Tot tipus de pimes , especialment les petites empreses amb capacitat de creixement empresarial.

EN QUÈ CONSISTEIX?:

Ajuda en format consultoria especialitzada i personalitzada per a cada PIME beneficiària.

En funció de les característiques, necessitats i requisits de la Pime, es farà un matching per assignar els consultors més adequats.

El programa consta de 50 hores dividides en 3 o 4 mesos. La distribució d'aquestes hores, així com els horaris, s'establiran més endavant amb els consultors perquè siguin tan adequats com sigui possible. Però surt a una mitjana de 2,5 hores a la setmana. Seran reunions telemàtiques.

S'estructura en 3 fases:

  • Diagnòstic de lempresa, per detectar punts de creixement.
  • Pla de creixement general i específic en alguna d'aquestes àrees: Màrqueting, Finances, Innovació, RRHH, Operacions, Digitalització.
  • Valoració, anàlisi i tancament.

També es realitzaran mínim 3 visites presencials per part dels consultors i algun taller/webinar grupal per crear sinergies entre les pimes participants.

REQUISITS:

  • Complir la condició de PIME.
  • Trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.
  • Trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions amb la Seguretat Social.
  • Trobar-se inscrit al Cens d'empresaris.
  • Disposar un domicili fiscal i el principal centre operatiu a Espanya.

INSCRIPCIÓ:

Les empreses interessades han de sol·licitar l'ajuda a través d' Impulsa Pimes . Startups, scaleups i pimes, hauran d'emplenar un breu formulari on s'ampliarà la informació i conèixer la seva àrea d'interès.

Més informació a CEEI