Torrevella organitza tallers per aprendre intel·ligència artificial en família

L'objectiu d'aquest esdeveniment, que se celebrarà el dissabte, 30 de setembre, al Centre Cultural Verge del Carme, és apropar la Intel·ligència Artificial a nens i nenes d'educació primària
21.09.2023
hackation
Les inscripcions es fan gratuïtament a http://torreviejaua.eventbrite.es/ L'únic requisit és disposar d'un ordinador portàtil, ja que la resta de dispositius tecnològics seran proporcionats per l'organització

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Torrevella i la Seu de la Universitat d'Alacant a la ciutat, juntament amb el projecte AulaIA de la UA, organitzen tallers en família sobre Intel·ligència Artificial el dissabte, 30 de setembre, de 10:00 a 13: 00 hores al Centre Cultural Verge del Carme. L´objectiu d´aquest esdeveniment és apropar la Intel·ligència Artificial a nenes i nens d´Educació Primària. Es tracta d'una activitat en família, per això els menors hauran de venir acompanyats d'una persona adulta.

Aquests tallers es realitzen al si del projecte “Aula IA: Introduint la Intel·ligència Artificial en Educació Primària”, finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, que té com a objectiu el desenvolupament de materials didàctics per a la formació de lalumnat i professorat de tercer cicle dEducació Primària (edats entre els 10 i els 12 anys) en aspectes relacionats amb la Intel·ligència Artificial (IA), els seus fonaments tècnics, el seu impacte en la societat actual, així com els seus implicacions ètiques i morals.

Aquest tipus de tecnologies està cada vegada més present a les nostres vides (per exemple, a través d'assistents virtuals a la llar com Alexa i Google Home) i és previsible que en un futur proper l'expansió de la IA impliqui una transformació dràstica en molts de les feines que ara coneixem, afectant especialment els nens i nenes d'avui dia.

Cal destacar que al si del projecte s'han desenvolupat un conjunt de recursos didàctics sobre diferents aspectes de la IA que estan disponibles de manera en línia per al seu lliure accés i aprofitament a través del web www.aulaia.es. Aquests materials inclouen, d'una banda, un conjunt d'activitats i, de l'altra, una sèrie de vídeos d'introducció a la IA que en descriuen tant els aspectes tècnics com les implicacions econòmiques i socials. Si bé el públic objectiu d'aquestes activitats i vídeos és l'alumnat i el professorat de tercer cicle d'Educació Primària, els seus continguts són aptes per al públic en general.

Els tallers que s'organitzen a Torrevella pretenen apropar la IA a estudiants de Primària, fomentant l'interès des d'una edat primerenca per l'àmbit CTIM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) a través de l'aplicació directa d'eines d'IA a activitats a la seva entorn més proper, posant en valor la utilitat social i econòmica de la ciència i la tecnologia. Per als tallers s'organitzaran tres grups d'edat, que realitzaran diferents activitats d'acord amb el nivell:

1r i 2n de Primària (6 i 7 anys).

3r i 4t de Primària (8 i 9 anys).

5è i 6è de Primària (10 i 11 anys).

Cadascun d'aquests grups el conformaran 16 nens juntament amb els acompanyants.

La planificació de les activitats serà la següent:

10:00-10:15h: Xerrada de benvinguda i petita introducció als conceptes fonamentals d'Intel·ligència Artificial.

10:15 – 11:30h: Taller 1: entrena la teva pròpia Intel·ligència Artificial.

11:30 – 11:45h: Descans. Et convidem a un esmorzar per recuperar forces.

11:45 – 13:00h: Taller 2: Intel·ligència Artificial en acció.

La xerrada de benvinguda es farà per a tots els grups de manera simultània al Saló d'Actes del Centre Cultural Verge del Carme de Torrevella. El grup de 1r i 2n de Primària realitzarà un únic taller. Podran triar torn (s'impartirà el mateix taller en ambdós torns): 10.15 – 11.30 hores o de 11.45 a 13.00 hores. El grup de 3r i 4t de Primària, així com el de 5è i 6è de Primària, realitzaran tant el Taller 1 com el Taller 2, amb un descans entre ells per recuperar forces.

Les inscripcions es fan gratuïtament a http://torreviejaua.eventbrite.es/ L'únic requisit és disposar d'un ordinador portàtil, ja que la resta de dispositius tecnològics seran proporcionats per l'organització.