Agamed premia el talent jove amb beques a l'àmbit STEAM per al curs 2023-2024

El termini de sol·licitud finalitza el 31 d'octubre i estan destinades a estudiants de primer curs de Grau universitari empadronats a Torrevella i que requereixin ajut econòmic
11.10.2023
STEAM
L'ajut contempla el 100% de l'import anual de la matrícula i les taxes, que no cobreixi la beca sol·licitada al Ministeri d'Educació i Formació Professional, i despeses directes relacionades fins a 1.500 euros per curs

Aigües de l'Arc Mediterrani (AGAMED) i l'Ajuntament de Torrevella llancen el Programa 'Beca Joves Talents' per al curs 2023-2024, destinada a joves d'alt rendiment educatiu que puguin necessitar suport econòmic per accedir-hi. Una iniciativa que té com a objectiu fomentar el desenvolupament formatiu universitari a l'àmbit de la Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en connexió amb les Arts i Humanitats (STEAM).

La 'Beca Joves Talents' cobrirà el 100% de l'import anual de la matrícula i les seves taxes que la beca sol·licitada al Ministeri d'Educació i Formació Professional no contempli. A més, aquest ajut cobrirà fins a 1.500 euros per curs de les despeses directes relacionades. Paral·lelament a això, l'estudiant que opti a la beca comptarà amb un acompanyament pedagògic i psicosocial, i tres sessions grupals en línia per al seu seguiment.

Els ajuts podran sol·licitar-se fins al proper 31 d'octubre de 2023, descarregant un formulari i enviant-lo emplenat, juntament amb tota la documentació requerida al correu electrònic becasjovenestalentos@agamed.es . Les bases completes i la descàrrega del formulari estan disponibles a la pàgina web d'AGAMED www.agamed.es .

Per poder optar a aquesta ajuda serà necessari ser estudiant, empadronat/ada i resident a Torrevella, de primer curs de Grau universitari a l'àmbit STEAM a la Universitat d'Alacant (UA), Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) ia la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), la nota mitjana de la qual serà superior a 8,5 sobre 10.

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha destacat la importància d'aquestes ajudes als joves estudiants que s'esforcen per tirar endavant els estudis superiors i que les seves famílies no compten amb els recursos econòmics necessaris. Unes beques que, com el seu nom indica, premien el talent jove torrevellenc.

Per part seva, Gemma Cruz, gerent-adjunta d'AGAMED, ha manifestat que “aquest tipus de beques permeten estimular el talent per les vocacions STEM a joves torrevellins i donar-los una oportunitat per accedir a estudis superiors. Fomentar el desenvolupament formatiu universitari de joves amb un alt rendiment escolar, però amb un entorn econòmic complex que els pot dificultar, és l'objectiu principal d'AGAMED i de la 'Beca Joves Talents”.