Els Jocs Europeus de Policies i Bombers generen a Torrevella un impacte directe de més de 2 milions dʻeuros

18.10.2023
IMPACTO ECONÓMICO JUEGOS EUROPEOS POLICÍAS Y BOMBEROS 2023

Després de 10 intensos dies de jocs esportius amb la celebració a Torrevella dels IX Jocs Europeus de Policies i Bombers, s'ha tancat aquesta edició amb un èxit rotund quant a participació de totes les proves realitzades a la nostra ciutat.

La Regidoria d´Esports de l´Ajuntament de Torrevella, juntament amb l´entitat organitzadora dels jocs i la resta de regidories implicades, han estat treballant durant tot l´any en la coordinació de totes les proves esportives que s´han celebrat amb motiu d´aquest gran esdeveniment europeu , que representava un repte per poder coordinar un total de 63 modalitats esportives diferents i Torrevella era conscient de la complexitat de moltes.

La ciutat de Torrevella tenia una aposta ferma per poder acollir aquest esdeveniment esportiu que, a la novena edició ia la nostra ciutat, ha concentrat més de 2.400 participants i ha mobilitzat al voltant dels 1.600 visitants i familiars que han viscut a Torrevella uns dies de vacances, gaudint de les proves esportives daquesta competició.

Un total de 63 modalitats esportives, moltes de les quals es realitzaven als carrers de Torrevella, proves de triatló, de ciclisme, de carrera que impliquen també la participació directa de la societat local que, en algun moment, van veure com passaven pels carrers del centre aquestes proves esportives que no deixaven ningú indiferent.

Era molt fàcil veure a Torrevella els participants vestits amb la indumentària dels jocs i les seves famílies i seguidors per tots els barris de la ciutat. Molts es concentraven en un mínim de 4 nits d'estada, ja que participaven en diferents proves de les mateixes modalitats, però la gran majoria ampliaven l'estada a un mínim de 7 nits.

L´esdeveniment ha generat un gran impacte a tots els nivells, atès que el final de setembre i començament d´octubre sempre representa a Torrevella un canvi d´estació i de temporada amb una baixada d´ocupació i, en aquesta ocasió, amb l´aposta de l´Ajuntament, Torrevella ha estat la seu d'aquests jocs que han generat un impacte directe de més de 18.000 pernoctacions i una estimació d'uns 2 milions d'euros d'impacte econòmic a comerços i establiments d'hostaleria de la ciutat, així com a hotels i nombrosos allotjaments turístics.

Finalment, la Regidoria d'Esports valora molt positivament aquest esdeveniment i l'impacte que ha generat a la ciutat i manté la seva aposta pel turisme esportiu, per continuar recolzant i enfortint aquest sector turístic en alça per ajudar la desestacionalització turística.